1. Lääkärilehti
  2. Ajassa
  3. Raskaus keskeytettiin yhä harvemmin
Ajan­kohtai­sta

Raskaus keskeytettiin yhä harvemmin

Raskaudenkeskeytyksiä tehtiin viime vuonna noin 8 600, tiedottaa THL.

Raskaus keskeytettiin yhä harvemmin Kuva 1 / 1

Raskaudenkeskeytysten määrä väheni edelleen viime vuonna, tiedottaa Terveyden ja hyvinvoinninlaitos. Alle 20-vuotiaiden keskeytykset ovat vähentyneet viime vuosina erityisen paljon. Viime vuonna alle 20-vuotiaiden keskeytykset vähenivät noin 16 prosenttia.

Eniten keskeytyksiä tehtiin yhä 20–24-vuotiailla. Tässä ikäryhmässä keskeytysten määrä oli alimmillaan viime vuonna kolmeen vuosikymmeneen.

– Nuorten raskaudenkeskeytysten määrän väheneminen on monen asian summa. Viime vuosina kunnat ovat yhä enemmän heränneet tarjoamaan nuorille ilmaista ehkäisyä. Samalla myös netti on helpottanut nuorten tiedonhakua, kertoo tiedotteessa THL:n erikoissuunnittelija Anna Heino.

Lue myös

Yhteensä raskaudenkeskeytyksiä tehtiin viime vuonna noin 8 600 eli 7,6 keskeytystä tuhatta hedelmällisyysikäistä naista kohti.

Keskeytysten kokonaismäärä ja väestöön suhteutettu määrä oli viime vuonna matalin vuoden 1970 raskaudenkeskeytyksiä koskevan lainsäädännön voimaantulon jälkeen.

Kuva: Panthermedia

Kirjoittajat
Tuomas Keränen

Etusivulla juuri nyt

Kolumni
Asiantuntijat rajoillaan

Hanna Nohynek pohtii asiantuntijuuden ja lobbauksen rajoja.

Ajassa
Sote-malli sopii lääkäreille

– Hoitotakuun kiristäminen pitää toteuttaa mahdollisimman pian, Lääkäriliiton Heikki Pärnänen muistuttaa.

Ajassa
Miten Lääkäriliitto pyrkii vaikuttamaan hallitusneuvotteluihin?

Perusterveydenhuollon hoitotakuun tiivistäminen on ollut liiton ykköstavoite hallitusohjelmaan, liiton toiminnanjohtaja Kati Myllymäki sanoo.

Ajassa
Etätyö vaatii kokemusta

Isoin plussa on se, ettei aika kulu enää työmatkoihin – talvella saan tehdä töitä takkatulen ääressä ja kesällä terassilla, Marika Kandell sanoo.

Tieteessä
Väitös avasi uuden lähestymistavan sydänperäiseen sokkiin

Heli Tolppanen tutki EKG-muutosten sekä uusien biomerkkiaineiden ennustearvoa akuutissa sydämen vajaatoiminnassa ja sydänperäisessä sokissa.

Ajassa
Onko teillä tilaa?

Potilassiirrot välittävä ohjelmisto nopeuttaa työtä ja vähentää virheitä, kertoo ohjelmistoyhtiön toimitusjohtaja, lääkäri Taavi Saviauk.