Ajan­kohtai­sta 31/1995 vsk 50 s. 3343

Tules-teko-palkinto professori Osmo Hänniselle

Kuopion yliopiston fysiologian professori Osmo Hänninen sai vuoden 1995 Tules-teko-palkinnon ansioistaan tuki- ja liikuntaelinsairauksia koskevan tutkimuksen edistämisessä. Palkinto annettiin lokakuussa kolmansilla Tules-päivillä.

Professori Hännisen Tules-teko on hänen aloitteensa Tules Graduate School -tohtorikoulutusohjelman perustamiseksi. Hän myös vaikutti ratkaisevasti siihen, että ohjelma koottiin ripeästi ja siinä toimii nyt pätevät suomalaiset tutkijaryhmät.

Tules Graduate School on Helsingissä, Turussa, Tampereella, Oulussa, Kuopiossa ja Jyväskylässä toimivien tutkimusryhmien yhteistyöohjelma. Siinä on 14 opetusministeriön myöntämin varoin ja yli 20 muilla varoilla rahoitettua koulutuspaikkaa väitöskirjaa valmisteleville nuorille tutkijoille. Ohjelmassa toimii liikuntatieteilijöitä, lääkäreitä, fysiologeja, biologeja, biokemisteja ja terveydenhuollon kandidaatteja.

Lue myös

Tutkimukset selvittelevät tules-sairauksien problematiikkaa eri puolilta, geeneistä ja fysiologisista perusteista diagnostiikkaan, hoitoon ja kuntoutukseen. Ohjelmaan sisältyy myös koulutustilaisuuksia sekä tutkijaryhmien säännölliset tapaamiset.

Palkinnon antaa Tules-liiga, jonka jäseninä on tuki- ja liikuntaelinsairauksia hoitavia sairaaloita, lääkäriyhdistyksiä, Työterveyslaitos ja Reumaliitto.

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030