1. Lääkärilehti
  2. Ajassa
  3. Työyhteisön hajoaminen huolettaa Nurmijärvellä
Ajan­kohtai­sta 7/2019 vsk 74 s. 369

Työyhteisön hajoaminen huolettaa Nurmijärvellä

Työyhteisön hajoaminen huolettaa Nurmijärvellä Kuva 1 / 2
   

Arto Virtanen: "Soteen liittyvät käänteet ja viestit pistävät aina keskustelemaan. Viimeisimpänä kuulimme, että neuvola ja kouluterveydenhuolto aiotaan eriyttää vastaanottotoiminnasta. Muutos kaventaa yleislääkärin toimenkuvaa ihan oleellisesti. Huolettaa, että työtä ollaan silppuamassa osiin, jolloin kokonaisote ihmisestä hajoaa. Päättäjille osoitettu kirjelmä kiertää kuntayhtymän alueella.

Yllätyksenä on tullut myös se, että terveyskeskusten aluejakoa on päätetty muuttaa pois kuntapohjaisuudesta, eli nykyiset työyhteisöt tulevat hajoamaan. Käytännössä emme tiedä vielä, mitä tämä tarkoittaa. Tällä hetkellä fyysisiä työpaikkoja ei olla muuttamassa, mutta se mihin organisaatioon kuuluu ja missä on lähiesimiestoiminta, muuttuu.

Organisaatiouudistus näkyy levottomana olona siitä, miten minun työnkuvalleni ja työyhteisölleni käy. Siihen ei ole vielä vastauksia. Lähiesimiehet ovat parhaan kykynsä mukaan vakuutelleet, että äkillisiä muutoksia ei tule, vaan katsotaan, miltä uusi organisaatio alkaa näyttää.

Meillä Rajamäen terveysasemalla on erinomainen lääkärimiehitys, valtaosa lääkäreistä on ollut täällä yli kymmenen vuotta. Jonotilanne on hallinnassa, koska meillä on kokeneet vakituiset kollegat, jotka tuntevat sen kansan, jota he hoitavat. Meidän työyhteisössämme on pelko, että kun siirrymme muuhun toimintamalliin, hoidon jatkuvuus loppuu.

Lue myös

Aina kun ravistellaan ja sekoitetaan, palikat voivat järjestyä myös hyvin. Se, että sote kääntyisi mahdollisuudeksi, vaatisi, että toiminnasta olisi päättämässä henkilöitä, jotka ymmärtävät arjestamme jotain. "

Arto Virtanen työskentelee terveyskeskuslääkärinä Rajamäen terveysasemalla Nurmijärven kunnassa. Virtanen on työpaikkansa luottamusmies. Nurmijärvi on osa Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä Keusotea, joka aloitti toimintansa vuoden alussa.

Kirjoittajat
Tiiamari Pennanen
tiiamari.pennanen@laakarilehti.fi

Etusivulla juuri nyt

Ajassa
Marina Erhola ehdolla Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän johtoon

Erhola työskentelee tällä hetkellä THL:n ylijohtajana ja varapääjohtajana.

Ajassa
Synlabin operatiivinen johtaja on vahvoilla Eksoten johtoon

Rekrytointia valmisteleva työryhmä esittää Eksoten uudeksi toimitusjohtajaksi Timo Sakselaa.

Ajassa
Legionella voi tarttua mullastakin

THL tehostaisi suojautumista legionellaa vastaan.

Kommentti
Vähien tietojen varassa

– Valitettavasti maailmamme eivät kohdanneet riittävästi, kirjoittaa Heidi Wikström Jemenistä.

Ajassa
Rokote vähensi lasten vesirokkotartuntoja

Tuhkarokkotapausten määrä kasvoi, vesikauhulle altistuminen yleistyi, ja puutiaiset aiheuttivat harmia.

Ajassa
Xeljanz-lääkkeen (tofasitinibi) käyttöön rajoituksia

Suositus on voimassa keuhkoveritulppariskin selvityksen ajan.