1. Lääkärilehti
  2. Ajassa
  3. Ulkomailla lääketiedettä opiskelevien määrä kasvoi taas
Ajan­kohtai­sta 35/2019 vsk 74 s. 1865

Ulkomailla lääketiedettä opiskelevien määrä kasvoi taas

Ulkomailla lääketiedettä opiskelevien määrä kasvoi taas Kuva 1 / 1

Lääketiedettä ulkomailla opiskelevien määrä jatkaa kasvuaan. Viime lukuvuonna lääkäriksi opiskeli ulkomailla 1 120 suomalaista. Näin kertoo Kelan uusin opintoetuustilasto.

Edellisenä lukuvuonna 2017–2018 suomalaisia lääketieteen opiskelijoita oli ulkomaisissa yliopistoissa 1 063 ja 956 lukuvuonna 2016–2017.

Lääkäriliitto alkoi seurata ulkomailla lääketiedettä opiskelevia suomalaisia lukuvuonna 2011–2012, jolloin heitä oli 298.

Ruotsi suosituin opiskelumaa

Suosituin opiskelumaa oli Ruotsi, jossa oli 306 suomalaista lääketieteen opiskelijaa viime lukuvuonna. Suomalaisten lääketieteen opiskelijoiden määrät ovat kasvaneet viime vuosina Latviassa ja Romaniassa.

Latviassa opiskeli viime lukuvuonna 231 suomalaista ja Romaniassa 154. Edellisenä lukuvuonna Latviassa oli 191 ja Romaniassa 139 suomalaisopiskelijaa.

Viron suosio on sen sijaan hieman vähentynyt. Siellä opiskeli lääkäriksi viime lukuvuonna 104 suomalaista, kun taas lukuvuonna 2017–2018 heitä oli 106 ja sitä edeltävänä lukuvuonna 110.

Lue myös

Suuri osa aikoo palata töihin Suomeen

Lääkäriliitto selvitti kyselytutkimuksessa ulkomailla opiskelevien tulevaisuuden suunnitelmia. Vastaajista 61 prosenttia aikoi palata opintojen jälkeen Suomeen töihin.

Ulkomailla opiskelevien todellinen määrä on Kelan lukuja suurempi, koska kaikki eivät välttämättä saa Kelasta opintotukea tai opintolainan takausta.

Kirjoittajat
Ulla Toikkanen
ulla.toikkanen@laakarilehti.fi

Etusivulla juuri nyt

Ajassa
Hyvää kesää

Lääkärilehden uutistuotanto jää kesätauolle juhannuksena.

Tieteessä
Kotimittaus toimiva vaihtoehto verenpaineen vuorokausirekisteröinnille

Sen sijaan kajoamattomasti arvioidun sentraalisen verenkierron paineen mittaus ei näyttänyt tuovan lisähyötyä diagnosointiin.

Ajassa
Lääkekorvaukset ylittivät 1,5 miljardia euroa

Kelan maksamat lääkekorvaukset kasvoivat viime vuonna 91 miljoonaa euroa.

Ajassa
Biopankkien toimintaa yhtenäistetään

Biopankkilain uudistuksessa sovitettiin yhteen biopankkilainsäädännön ohjausryhmän tunnistamat muutostarpeet ja EU:n tietosuoja-asetuksen edellyttämät muutokset.

Ajassa
Klamydia, tippuri ja kuppa leviävät

Seksitautien määrä lisääntyi selvästi vuonna 2019.

Ajassa
Aloittaako HUS kohdunsiirrot?

HUS suunnittelee pilottitutkimuksen aloittamista ja kohdunsiirtoryhmän perustamista.