Jäsen

Tukea keskijohdon työhön

Haku Erikoislääkärien johtamiskoulutuksen syksyllä alkavaan ryhmään on käynnissä.

Sari Kosonen
Mikko Käkelä
Erikoislääkärien johtamiskoulutus on saanut kiittävää palautetta osallistujilta. Kuvassa muun muassa Lääkäriliiton koulutuspäällikkö Sami Heistaro sekä ELJ:n ohjelmajohtaja Minna Kaila.

Vuoden kestävä Erikoislääkärien johtamiskoulutus (ELJ) on tarkoitettu erikoislääkäreille ja erikoishammaslääkäreille, jotka työskentelevät esimies- ja johtamistehtävissä nyt tai lähitulevaisuudessa.

Tavoitteena on tukea lääkäreitä johtamaan suomalaista terveydenhuoltoa entistä paremmin.

Haku koulutusohjelmaan on puolivuosittain. Syksyllä 2023 aloittavan ryhmän (ELJ27) hakuaika on 3.4.–8.5.2023. Hakijoilta edellytetään Lääkäriliiton tai Hammaslääkäriliiton jäsenyyttä ja sitoutumista koulutusohjelmaan. Ryhmään valitaan 30 opiskelijaa.

– Hyvinvointialueet ovat aloittaneet toimintansa, ja kentällä on paljon sekä haasteita että mahdollisuuksia. Tarvitaan uusia toimintamalleja sekä motivoituneita ja osaavia johtajia, joten nyt on varsin otollinen aika hakea koulututukseen, Lääkäriliiton koulutuspäällikkö Sami Heistaro kannustaa.

Hyvä mahdollisuus verkostoitumiseen

Koulutusohjelma antaa tukea ja välineitä keskijohdon johtamistyöhön. Osallistujaryhmässä pohditaan yhdessä esimiestyön haasteita ja vaihdetaan kokemuksia.

Koulutukseen osallistujat ovat edustaneet monipuolisesti eri erikoisaloja ja työskentelysektoreita.

Lue myös

– Kurssipalautetta on kerätty kaikilta osallistujilta. Kiittävää palautetta on annettu erityisesti siitä, että koulutus mahdollistaa verkostoitumisen johtamistehtävissä olevien kollegojen kesken, Heistaro kertoo.

Palautteen perusteella koulutusohjelman vahvuuksia ovat myös asiantuntevat kouluttajat, hyvät järjestelyt ja innostava ilmapiiri.

Koulutuksessa hyödynnetään verkko-oppimisympäristöä. Kymmenen lähiopetuspäivää järjestetään Lääkäritalossa Helsingissä.

Lisätietoa on Lääkäriliiton verkkosivuilla.

Kirjoittaja

Sari Kosonen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030