Terveydenhuolto

Ensimmäinen tiedekuntien ristiinopiskelukurssi menossa

Opiskelumateriaalien jako tiedekuntien välillä jatkuu Medigin puitteissa.

Maria Nummela
Adobe/AOP

Valtakunnallinen lääketieteen ja hammaslääketieteen perusopetuksen Medigi-hanke (2018–2021) saa jatkoa. Toimenpideohjelman jatko vuosille 2023–2027 on hyväksytty.

– Toimintaa pyritään levittämään ja vakiinnuttamaan sitten, että sähköiset tietovarannot nähtäisiin opetuksen keinovalikoimassa laajemmin, kertoo Medigi-johtoryhmän puheenjohtaja, professori Jarmo Reponen Oulun yliopistosta.

Tieteenalojen yhteinen tietovaranto on Suomessa ensimmäinen koko tieteenalan kattava oppimateriaalien sähköinen tallennus- ja jakelupaikka. Tämä otettiin käyttöön 2020.

– Lääketieteelliset alat ovat vahvasti mukana koulutuksen murroksessa. Olemme ihan eturintamassa vaikuttamassa siihen, millaista opetuksemme tulevaisuudessa on.

Ristiinopiskelu alkanut

Kaikki lääketieteen ja hammaslääketieteen perusopetusta tarjoavat yliopistot ovat olleet ja ovat jatkossa Medigissä mukana. Paikkakuntarajat rikkovaa opiskelua halutaan lisätä.

– Ensimmäinen tiedekuntien ristiinopiskelukokonaisuus on menossa nyt. Kas kummaa, se liittyy e-terveyteen, nauraa Reponen. 

Oulun yliopiston tarjoamaa, englanniksi järjestettävää yhteistyökurssia käy 36 opiskelijaa.

Lue myös

– Muutokset eivät tapahdu nopeasti. Tiedekunnat uudistavat omia opintosuunnitelmiaan hitaasti. Jos joku tarjoaa uutta, tätä voi tarjota muille ja tehdä työnjakoa uudella tapaa.

Medigi-hankkeessa opetuksen tueksi on luotu esimerkiksi virtuaalipotilastapauksia, oppimispelejä, podcasteja, simulaatioita, potilastietojärjestelmiä simuloivia ohjelmia ja tenttipankkeja.

Aineistot ovat kaikkien lääketieteen ja hammaslääketieteen opetustyötä tekevien käytettävissä. Käyttöön tarvitaan tunnukset ja ohjeet.

Muokattu juttua 21.4. klo 12.20 ja tarkennettu Jarmo Reposen olevan nykyisin professori ja Medigi-johtoryhmän puheenjohtaja.

Kirjoittaja

Maria Nummela

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030