Terveydenhuolto

Ylisen kuntoutuskeskus palaa

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on yrittänyt myydä aluetta vuodesta 2015.

Maria Nummela
Adone/AOP

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin Ylisen kuntoutuskeskus on tulessa. Ylöjärvellä sijaitsevaan entiseen kehitysvammaisten kuntouskeskukseen tuli hälytys palosta maanantaiaamuna kello 6.21.

Alueella palaa tuhannen neliön rakennus, joka oli täyden palon vaiheessa pelastuslaitoksen tullessa paikalle. Palo uhkaa levitä maastoon. Vaara on todellinen, ja alueella on metsäpalovaroitus kuivuuden vuoksi.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on yrittänyt myydä aluetta vuodesta 2015. Kaupat eivät ole edenneet toivotusti, ja maaliskuussa myynti keskeytettiin. Varsinainen sairaalatoiminta lakkasi alueella 2015, jolloin valtaosa toiminnasta siirrettiin Pitkäniemen alueelle Nokian puolelle.

Lue myös

Ylisen kuntoutuskeskukseen kuuluu yli 20 rakennusta, joista kolme on suojeltuja. Osittain jo huonokuntoisten rakennusten purkukustannuksiksi on arvioitu vähintään 1,5 miljoonaa euroa. Palon syttymissyytä ei vielä tiedetä.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen yksikköjä on paikalla 18. Sairaala-alueen kartanoa on harkittu tarjottavaksi pakolaisten vastaanottokeskukseksi.

Asiasta ovat kertoneet muun muassa Aamulehti ja Yle .

Kirjoittaja

Maria Nummela

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030