Ajan­kohtai­sta

Kelain on nyt käytössä

Lääkäriliitto hankkii kortinlukijat jäsenilleen.

Hertta Vierula
Kuvituskuva 1

E-reseptien kirjoittamiseen tarkoitettu internetpalvelu Kelain on otettu käyttöön tänään. Kelaimen käyttämiseksi lääkäri tarvitsee terveydenhuollon ammattikortin ja kortinlukijan. Lääkäriliitto on päättänyt hankkia kortinlukijat kaikille jäsenilleen.

– Kortinlukijat saadaan edullisemmin, kun tilaamme kerralla ison määrän. Toimintavarmuuskin on parempi, kun kaikilla on samanlainen kortinlukija, sanoo Lääkäriliiton terveyspolitiikan asiantuntija Lauri Vuorenkoski.

Liiton sivuille on lähiviikkoina tulossa tilauslomake, jolla kortinlukijan voi itselleen tilata. Asiasta myös tiedotetaan lisää Lääkäriliiton sivuilla, uutiskirjeissä ja Lääkärilehdessä.

Yksityiskäyttö ensi vuonna maksutonta

Tänä vuonna Kelaimen käyttö on muuten maksutonta, mutta ammattikäytöstä peritään reseptikohtainen maksu, jonka suuruus on 0,32 euroa.

Ensi vuoden maksuista on linjattu, että yksityiskäyttö on ilmaista. Ammattikäytössä Kelaimen käytöstä peritään ensi vuonna maksu, joka tulee olemaan samaa hintaluokkaa kuin markkinoilla olevissa muissa vastaavissa palveluissa. Ammattikäytön maksujen täsmällinen summa päätetään marraskuussa.

Vuorenkoski on tyytyväinen, että sähköisen reseptin kanssa on päästy tähän pisteeseen.

Lue myös

– On ymmärrettävää, että sähköiseen reseptiin siirtyminen on haaste ammattikunnalle. Lääkemääräys on lääkärintyön ytimessä ja kun siihen puututaan, se tulee lääkärin iholle. On kuitenkin hieno kädenojennus valtiolta, että Kelain-palvelu on kehitetty ja että sen yksityiskäyttö on nyt ilmaista.

Kelaimeen pääsee osoitteessa www.kelain.fi.

Lisätietoa Kanta-palveluiden sivuilla, Lääkäriliiton sivuilla sekä Lääkäriliiton tämänpäiväisessä uutiskirjeessä.

KORJAUS: Juttuun korjattu sana lähiaikoina sanaksi lähiviikkoina: Liiton sivuille on lähiviikkoina tulossa tilauslomake, jolla kortinlukijan voi itselleen tilata.

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030