Ajan­kohtai­sta

Tutkijat kehittävät supermarjoja

Uusi mustaherukka sisältäisi nykyistä enemmän c-vitamiinia.

Brittitutkijat kehittävät mustaherukkaa, joka sisältäisi nykyistä enemmän c-vitamiinia.

Skotlantilaisen tutkimusinstituutin SCRI:n tutkijat ovat tähän mennessä selvittäneet, kuinka c-vitamiini muodostuu kasvissa. Seuraavaksi he keskittyvät parantamaan tätä prosessia.

Tutkimuksessa on mukana eri alojen asiantuntijoita. Se ei käsitä geneettistä muuntelua.

Tarkoituksena on kehittää entistä terveellisempiä mustaherukkavalmisteita sekä parantaa Ison-Britannian marjankasvattajien asemaa kansainvälisillä markkinoilla.

– Mustaherukoissa on enemmän c-vitamiinia kuin appelsiineissa, joten tason vahvistaminen voi olla vain hyväksi, tutkimusta johtava Robert Hancock sanoi BBC:lle.

1,2 miljoonan punnan tutkimuksen rahoittajiin kuuluu lääkeyhtiö GlaxoSmithKline.

Miia Soininen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030