Ajan­kohtai­sta 10/1995 vsk 50 s. 1151

AKAVA-JS sopimuksen piirissä

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ hyväksyi 14.3. opettajia koskevan sopimuksen. Sen sisältämien palkankorotusten ja tekstimuutosten kustannusvaikutus on 2,6-3 % eli suunnilleen samaa tasoa kuin kunnan yleisen virkaehtosopimuksen. Opettajille maksetaan 2,3 %:n suuruinen yleiskorotus 1.5.95. Lisäksi he saavat tämän vuoden kesäkuussa ja marraskuussa erillisen 350 markan rahaerän.

Palvelulisäuudistus siirretään opettajien osalta toteutettavaksi sopimuskaudella myöhempään ajankohtaan ja siitä neuvotellaan toisen sopimusvuoden palkantarkistusten yhteydessä 31.1.96 mennessä. Osapuolten välille perustetaan työryhmä kehittämään opetushenkilöstön työn vaativuuden arviointia sekä selvittämään, voidaanko lastentarhanopettajat siirtää opetusalan sopimukseen. Opettajien syrjäseutulisät muuttuivat markkamääräisiksi ja harkinnanvaraisiksi, kuten muidenkin kunnan palkollisten.

Opettajien luopuessa työtaistelusuunnitelmistaan päättivät sopimuksen ulkopuolella edelleen olleet pienet AKAVA-JS:n jäsenliitot yhtyä kunta-alan sopimukseen. Myös Farmasialiitto perui lakonuhkansa ja liittyi sopimukseen. Lääkäriliitto hyväksyi kunnallisen alan virkaehtosopimuksen ja siihen liittyvän lääkärisopimuksen jo tammikuussa.

Lue myös

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030