1. Lääkärilehti
  2. Ajassa
  3. Ansioituneita kollegoja palkittiin Oulussa
Ajan­kohtai­sta

Ansioituneita kollegoja palkittiin Oulussa

Sirkka Keinänen-Kiukaanniemi, Tytti Solantaus ja Isabella Niemelä saivat tunnustukset Pohjolan Lääkäripäivien avajaisissa tiistai-iltana.

Ansioituneita kollegoja palkittiin Oulussa Kuva 1 / 1

Suomalainen Lääkäriseura Duodecim on myöntänyt Laimi Leideniuksen palkinnon emeritaprofessori Tytti Solantaukselle.

Solantaus tunnetaan preventiivisen lastenpsykiatrian ja vanhemmuuden tuen kehittäjänä. Hän on työssään keskittynyt vaikeuksissa olevien perheiden ongelmien ylisukupolvisuuden katkaisemiseen sekä jälkikasvun ongelmien ehkäisyyn.

Hänen työnsä ansiosta lasten huomioon ottaminen aikuispsykiatriassa on tänä päivänä jo tavanomaista, perusteluissa todetaan.

Palkinto myönnettiin tiistai-iltana Pohjolan Lääkäripäivien avajaisissa.

Oulun Duodecim-seura palkitsi pohjoisen osaajia

Oulun Duodecim-seura jakoi Pohjolan Lääkäripäivien avajaisissa Elias-palkinnon emeritaprofessori Sirkka Keinänen-Kiukaanniemelle ja Vuoden Kandikollega -huomionosoituksen LK Isabella Niemelälle.

Elias-palkinto (4000 euroa) on tarkoitettu lääkärille, joka on merkittävällä tavalla vaikuttanut pohjoissuomalaisen lääketieteen kehitykseen tai toimintaan. Palkinnon saaja voi olla ansioitunut käytännön lääketieteen, tutkimuksen, opetuksen tai hallinnon alalla.

Lue myös

Sirkka Keinänen-Kiukaanniemi täyttää erinomaisesti kaikki nämä ehdot, perusteluissa todetaan.

Vuoden Kandikollega -tunnustus (500 euroa) on tarkoitettu lääketieteen kandidaatille, joka on eri tavoin osoittanut kollegiaalisuutta ja hyvää toveruutta lääketieteen opintojensa aikana.

Isabella Niemelä on tehnyt jo lähes kuuden vuoden ajan töitä vuosikurssinsa eteen Cursus Oksasen emäntänä, ja hänen toimintaansa on kiitelty runsaasti.

Kuva: Teija Soini

Kirjoittajat
Heli Väyrynen

Etusivulla juuri nyt

Ajassa
Sote-malli sopii lääkäreille

– Hoitotakuun kiristäminen pitää toteuttaa mahdollisimman pian, Lääkäriliiton Heikki Pärnänen muistuttaa.

Ajassa
Miten Lääkäriliitto pyrkii vaikuttamaan hallitusneuvotteluihin?

Perusterveydenhuollon hoitotakuun tiivistäminen on ollut liiton ykköstavoite hallitusohjelmaan, liiton toiminnanjohtaja Kati Myllymäki sanoo.

Ajassa
Etätyö vaatii kokemusta

Isoin plussa on se, ettei aika kulu enää työmatkoihin – talvella saan tehdä töitä takkatulen ääressä ja kesällä terassilla, Marika Kandell sanoo.

Tieteessä
Väitös avasi uuden lähestymistavan sydänperäiseen sokkiin

Heli Tolppanen tutki EKG-muutosten sekä uusien biomerkkiaineiden ennustearvoa akuutissa sydämen vajaatoiminnassa ja sydänperäisessä sokissa.

Ajassa
Onko teillä tilaa?

Potilassiirrot välittävä ohjelmisto nopeuttaa työtä ja vähentää virheitä, kertoo ohjelmistoyhtiön toimitusjohtaja, lääkäri Taavi Saviauk.

Tiedepääkirjoitus
Sepelvaltimotauti ja tyypin 2 diabetes – kohtalokas yhdistelmä

Diabeteksen tunnistaminen sydänsairauden ilmene­misen jälkeen on edelleen ajankohtaista, kirjoittavat Tuomas Kiviniemi (kuvassa) ja Juhani Junttila.