• Minna Pihlava

Johanna Ivaska Orionin syöpätutkimuksen johtajaksi

Hän jatkaa työskentelyä myös Turun yliopistossa.

Johanna Ivaska Orionin syöpätutkimuksen johtajaksi Kuva 1 / 1

Turun yliopiston biokemian akatemiaprofessori Johanna Ivaska on nimitetty Orion Oyj:n syöpätutkimuksen johtajaksi lokakuun alusta lähtien.

Ivaska jatkaa työskentelyään myös Turun yliopistossa tutkimusryhmässään.

​Orionin syöpätutkimusyksikkö raportoi suoraan Ivaskalle, joka toimii myös Orionin Turussa sijaitsevan bioteknologian ja translationaalisen tutkimuksen yksikön johtajana.

Ivaska on kansainvälisesti ansioitunut tutkija, joka tutkii syövän etäpesäkkeiden syntymiseen liittyviä muutoksia solujen sisällä.

– Olen innoissani yhteistyön laajentamisesta Orionin kanssa. Tutkijana olen paneutunut intohimoisesti biolääketieteen tutkimuskysymyksiin jo yli 20 vuoden ajan. Jokainen uusi lääke perustuu uteliaisuuden ruokkimaan perustutkimukseen. Lääkekehitys edellyttää kuitenkin sellaisia voimavaroja ja osaamista, joita yliopistomaailmalla ei ole tarjota. Nyt minulla on tilaisuus osallistua prosessin toiseen päähän eli lääkehoitojen löytämiseen, Ivaska sanoo Turun yliopiston tiedotteen mukaan.

Johanna Ivaska sai hiljattain myös Minervasäätiön Medix-palkinnon, joka on vuosittainen tunnustus kansainvälisesti korkeatasoiselle suomalaiselle lääketieteelliselle tutkimukselle.

Kuva: Tilda Junko

Lisää aiheesta

Somaattiset mutaatiot yhteydessä autoimmuunisairauksien kehittymiseen
Lastenlääketutkimus etenee – pidetään Suomi mukana
Pohjoismaihin ehdotetaan yhteistä etiikkakomiteaa lääketutkimuksille

Kirjoittajat
Minna Pihlava

Uusimmat

Luetuimmat

Uusimmat | potilaanlaakarilehti.fi

Etusivulla juuri nyt

Työssä
Raudanpuute ilman anemiaa - Miten ferritiiniarvoa tulkitaan?

Plasman ferritiinipitoisuuden mittaus on elimistön rautapitoisuuden perusseulontakoe. Sen tulkinta ei ole kuitenkaan aina helppoa.

Ajassa
Kuntodoping jää helposti huomaamatta

Kuntodoping on tuttu ilmiö myös lapsettomuusongelmista kärsivien pariskuntien kanssa työskentelevälle naistentautien erikoislääkäri Varpu Rannalle.

Työssä
Raudanpuute ilman anemiaa - Miten ferritiiniarvoa tulkitaan?

Plasman ferritiinipitoisuuden mittaus on elimistön rautapitoisuuden perusseulontakoe. Sen tulkinta ei ole kuitenkaan aina helppoa.

Liitossa
Kenen kuuluu maksaa Kanta-palveluista?

Yksi Lääkäriliiton eduskuntavaalitavoitteista on siirtää Kanta-palveluiden käyttö­kustannukset valtiolle.

Pääkirjoitus
Hoivakotiin kuuluu lääkäri

Pitääkö huonokuntoisen ja muistisairaan ikäihmisen lähteä hoivakodista terveysasemalle päästäkseen lääkäriin? kysyy Pekka Nykänen.

Liitossa
Vastaanotto kuuluu potilaalle

– Tilastointi on järkevää vain, jos dataa käytetään toiminnan kehittämiseen, kirjoittaa Katri Männikkö.

Tieteessä
Akuutin umpilisäketulehduksen hoidossa tarvitaan tarkempia diagnooseja

Varjoainetehosteisella tietokonetomografiatutkimuksella saavutettiin erinomainen diagnostinen tarkkuus riippumatta radiologin kokemuksesta.

Tiedepääkirjoitus
Suorat antikoagulantit muuttivat hoitoa

Antikoagulaatiohoitoa käyttää yhä suurempi joukko potilaita, joilla on taustalla hankalia perussairauksia ja käytössä lukuisia muita lääkkeitä.