1. Lääkärilehti
  2. Ajassa
  3. Lääkealalla valmistauduttu brexitiin
Ajan­kohtai­sta

Lääkealalla valmistauduttu brexitiin

Suuri osa toimijoista on siirtänyt jo myyntiluvan tai toimintansa EU- tai ETA-maahan.

Lääkealalla valmistauduttu brexitiin Kuva 1 / 1

Lääkealan viranomaiset ja alan toimijat ovat tiiviissä yhteistyössä valmistautuneet jo pitkään brexitin tuomiin muutoksiin, kertoo Fimea. Niissä on käynnistetty toimenpiteitä, joilla mahdolliset lääkehuollon häiriötilanteet pystytään ehkäisemään.

Fimea, EMA ja lääkealan toimijat ovat yhdessä kartoittaneet tuotteita, joiden myyntiluvan haltija tai lopputuotteesta vastaava valmistaja sijaitsee Britanniassa.

– Suuri osa toimijoista on jo siirtänyt myyntiluvan tai toimintansa EU- tai ETA-maahan, jolloin heidän toimintansa voi jatkua brexitin jälkeenkin ennallaan, toteaa tiedotteessa Fimean lääkevalmisteiden arviointiprosessin johtaja Esa Heinonen.

Heinonen kertoo, että Fimea on ohjeistanut myyntiluvanhaltijoita ja muita toimijoita tarvittavien toimenpiteiden toteuttamisesta saatavuushäiriöiden ehkäisemiseksi.

Lue myös

Tilannekuvan päivitys on tärkeää, jotta lääkkeiden saatavuuteen ei tulisi katkoksia. Myyntiluvan haltijoiden on ilmoitettava mahdolliset saatavuushäiriöt kaksi kuukautta ennen niiden alkamista, joten viimeistään helmikuun alkuun mennessä tiedetään, onko joissakin lääkkeissä odotettavissa saatavuusongelmia.

Kuva: Panthermedia

Kirjoittajat
Tuomas Keränen

Etusivulla juuri nyt

Kolumni
Asiantuntijat rajoillaan

Hanna Nohynek pohtii asiantuntijuuden ja lobbauksen rajoja.

Ajassa
Sote-malli sopii lääkäreille

– Hoitotakuun kiristäminen pitää toteuttaa mahdollisimman pian, Lääkäriliiton Heikki Pärnänen muistuttaa.

Ajassa
Miten Lääkäriliitto pyrkii vaikuttamaan hallitusneuvotteluihin?

Perusterveydenhuollon hoitotakuun tiivistäminen on ollut liiton ykköstavoite hallitusohjelmaan, liiton toiminnanjohtaja Kati Myllymäki sanoo.

Ajassa
Etätyö vaatii kokemusta

Isoin plussa on se, ettei aika kulu enää työmatkoihin – talvella saan tehdä töitä takkatulen ääressä ja kesällä terassilla, Marika Kandell sanoo.

Tieteessä
Väitös avasi uuden lähestymistavan sydänperäiseen sokkiin

Heli Tolppanen tutki EKG-muutosten sekä uusien biomerkkiaineiden ennustearvoa akuutissa sydämen vajaatoiminnassa ja sydänperäisessä sokissa.

Ajassa
Onko teillä tilaa?

Potilassiirrot välittävä ohjelmisto nopeuttaa työtä ja vähentää virheitä, kertoo ohjelmistoyhtiön toimitusjohtaja, lääkäri Taavi Saviauk.