1. Lääkärilehti
  2. Ajassa
  3. Opiskelija, muista liittyä työttömyyskassaan
Ajan­kohtai­sta

Opiskelija, muista liittyä työttömyyskassaan

Jos opiskelija menee tänä kesänä ensimmäistä kertaa töihin lääkärin sijaiseksi, kannattaa hakea kassan jäsenyyttä työt aloittaessaan.

Opiskelija, muista liittyä työttömyyskassaan Kuva 1 / 1

Lääkäriliitto maksaa Lääkärien työttömyyskassan jäsenmaksun opiskelijajäsenten puolesta, mutta jäsenyyttä tulee hakea itse.

Jos opiskelija menee tänä kesänä ensimmäistä kertaa töihin lääkärin sijaiseksi, kannattaa hakea kassan jäsenyyttä työt aloittaessaan.

Lääkärien työttömyyskassan johtaja Carola Ylenius kertoo, että työttömyyskassan jäsenyys alkaa aikaisintaan siitä päivästä, kun jäsenhakemus saapuu työttömyyskassaan. Jäsenyyden edellytyksenä on, että hakija on tuona päivänä palkkatyössä kassan toimialalla. Ansiopäivärahan saamisen edellytyksenä oleva työssäoloehto alkaa kertyä liittymispäivästä. Työssäoloehtoon luetaan sellaiset kalenteriviikot, jolloin työtä on tehty vähintään 18 tuntia tai palkkaa maksettu, esimerkiksi vuosiloman ajalta, vähintään 18 tunnilta.

– Jäsenhakemus kannattaa lähettää heti työsuhteen alkaessa, jotta jäsenyys alkaa heti ja kaikki työviikot voidaan lukea työssäoloehtoon. Jos jäsenhakemuksen lähettää työsuhteen päätyttyä, ei jäsenyyden edellytykset täyty eikä hakijaa voida hyväksyä työttömyyskassan jäseneksi, Ylenius sanoo.

Työttömyyskassa maksaa myös liikkuvuusavustusta ja vuorottelukorvausta

Jos opiskelija on jo työskennellyt lääkärin sijaisena aiemmin, mutta ei ole varma kassan jäsenyydestä, asian voi tarkistaa lähettämällä tiedustelun osoitteeseen tkassa@laakarientkassa.fi.

Lue myös

Jäsenyyden voi tarkistaa myös työttömyyskassan eAsioinnista. Sähköiseen asiointipalveluun pääsee kirjautumaan työttömyyskassan verkkosivuilta Nordean, Danske Bankin, OP:n ja Aktian pankkitunnuksilla. Kesän aikana kirjautuminen muuttuu niin, että se tapahtuu suomi.fi- sivuston kautta. Sen jälkeen kirjautuminen onnistuu kaikkien pankkien tunnuksilla.

Lääkärien työttömyyskassa maksaa työttömyyskorvauksen lisäksi liikkuvuusavustusta ja vuorottelukorvausta.

Lisätietoja saa työttömyyskassan sivuilta osoitteesta www.laakarientkassa.fi.

Kuva: Pixmac

Korjaus 3.6 kello 15.20

Jutussa oli vanhaa tietoa: tietopakettia ei lähetetä enää.

Kirjoittajat
Ulla Toikkanen

Etusivulla juuri nyt

Ajassa
Räväkkä mainoskampanja tuotti tulosta

Eksote sai lisää lääkäreitä.

Tieteessä
Verestä löydetyt merkkiaineet ensiaskel räätälöityyn terveydenhuoltoon

Veren aineenvaihdunnan merkkiaineet liittyvät riskiin menehtyä seuraavien 5–10 vuoden aikana.

Kommentti
Yhteisöllistä pöhinää etsimässä

– Parista scifikirjailijasta ei olisi uuden suunnittelussa haittaa, kirjoittaa Jari Turunen.

Blogi
Työtä vuorotta?

Pääsin testaamaan toisenlaista työaikaa ja huomasin nopeasti eron, kirjoittaa Terhi Savolainen.

Tieteessä
Väitös: Sote-uudistus ei onnistu ilman yhteisiä tavoitteita

Väitöstutkija ehdottaa luovan hallinnan mallia, jonka avulla voidaan johtaa ja kehittää alueellisia sote-palvelutuotannon arvoverkkoja.