1. Lääkärilehti
  2. Ajassa
  3. Syöpäsäätiö palkitsi vuoden 2018 syöpälääkärin ja -hoitajan
Ajan­kohtai­sta

Syöpäsäätiö palkitsi vuoden 2018 syöpälääkärin ja -hoitajan

Syöpäsäätiö valitsi vuoden 2018 syöpälääkäriksi kirurgian ylilääkäri Tora Bäckströmin ja syöpähoitajaksi Kirsi Nummelinin.

Syöpäsäätiö palkitsi vuoden 2018 syöpälääkärin ja -hoitajan Kuva 1 / 1

Yleiskirurgian erikoislääkäriä Tora Bäckströmiä Ahvenanmaan terveydenhuollosta ja sairaanhoidosta kuvaillaan koko Ahvenanmaan syöpähoidon kokoavaksi voimaksi, jonka verkostoituneisuuden vuoksi hoidon taso saarella on parantunut.

Häntä kiitetään vahvasta omistautumisestaan työlleen sekä nykyajalle epätyypillisen laaja-alaisesta kirurgisesta huippuosaamisesta. Tämän lisäksi hänen vahvuudekseen nähdään sinnikäs ja nöyrä taistelu potilaiden hyväksi ja potilaan parhaan laittaminen etusijalle.

Viisitoista vuotta Ahvenanmaalla työskennellyt Bäckström on työskennellyt pitkiä jaksoja kirurgian ainoana ylilääkärinä. Saariston sääolosuhteet ovat lisänneet työn vaativuutta, kun potilaiden lähettäminen eteenpäin ei aina ole ollut mahdollista.

Bäckströmin rakentama yhteistyö TYKS:n kanssa niin kirurgian kuin onkologian alueilla on mahdollistanut erityisesti eturauhassyövän hoidon tason parantamisen Ahvenanmaalla.

Lue myös

Kirsi Nummelin Jyväskylästä valittiin vuoden syöpäsairaanhoitajaksi. Nummelinia Keski-Suomen keskussairaalasta kiitetään hänen lämpimästä ja asiantuntevasta suhtautumisestaan potilaisiin.

Syöpäsäätiö jakaa Vuoden syöpälääkäri ja Vuoden syöpäsairaanhoitaja -palkinnot joka toinen vuosi. Ehdotuksen palkinnon saajaksi voi tehdä syöpäpotilaita hoitava yksikkö, Suomen Syöpäyhdistyksen jäsenjärjestö tai yksityinen henkilö.

Kuva: Eeva Anundi. Kuvassa Tora Bäckström vasemmalla ja Kirsi Nummelin oikealla.

Kirjoittajat
Ulla Toikkanen

Etusivulla juuri nyt

Ajassa
Suomessa seulonta ei tavoita kaikkia

Kohdunkaulasyövän seulonnan peittävyys ei yllä Pohjoismaiden tasolle.

Kommentti
Eksote meni liian pitkälle

Etelä-Karjalan keskussairaalasta on tullut malliesimerkki siitä, mitä tapahtuu jos lääkäripulaa ei hoideta ajoissa, kirjoittaa Pekka Nykänen.

Ajassa
Avi moittii Siun sotea

Siun sote sai kehotuksen huolehtia riittävästä henkilömiehityksestä.

Kommentti
Vain yhteistyö pelastaa terveyskeskuksen

– Nyt tarkkana, koska sitä saa mitä tilaa, toteaa Minna Mantila.

Ajassa
Haimasyöpä voisi löytyä aiemmin

– Sain vinkkejä opetustyöhön, kiittelee Johanna Arola Sigrid Jusélius Symposiumin antia.

Tieteessä
Milloin kaulavaltimoahtauman hoito on aiheellista?

Kajoavaa hoitoa vaativa ahtauma täytyy diagnosoida viiveettä.