1. Lääkärilehti
  2. Ajassa
  3. Syöpäsäätiö palkitsi vuoden 2018 syöpälääkärin ja -hoitajan
Ajan­kohtai­sta

Syöpäsäätiö palkitsi vuoden 2018 syöpälääkärin ja -hoitajan

Syöpäsäätiö valitsi vuoden 2018 syöpälääkäriksi kirurgian ylilääkäri Tora Bäckströmin ja syöpähoitajaksi Kirsi Nummelinin.

Syöpäsäätiö palkitsi vuoden 2018 syöpälääkärin ja -hoitajan Kuva 1 / 1

Yleiskirurgian erikoislääkäriä Tora Bäckströmiä Ahvenanmaan terveydenhuollosta ja sairaanhoidosta kuvaillaan koko Ahvenanmaan syöpähoidon kokoavaksi voimaksi, jonka verkostoituneisuuden vuoksi hoidon taso saarella on parantunut.

Häntä kiitetään vahvasta omistautumisestaan työlleen sekä nykyajalle epätyypillisen laaja-alaisesta kirurgisesta huippuosaamisesta. Tämän lisäksi hänen vahvuudekseen nähdään sinnikäs ja nöyrä taistelu potilaiden hyväksi ja potilaan parhaan laittaminen etusijalle.

Viisitoista vuotta Ahvenanmaalla työskennellyt Bäckström on työskennellyt pitkiä jaksoja kirurgian ainoana ylilääkärinä. Saariston sääolosuhteet ovat lisänneet työn vaativuutta, kun potilaiden lähettäminen eteenpäin ei aina ole ollut mahdollista.

Bäckströmin rakentama yhteistyö TYKS:n kanssa niin kirurgian kuin onkologian alueilla on mahdollistanut erityisesti eturauhassyövän hoidon tason parantamisen Ahvenanmaalla.

Lue myös

Kirsi Nummelin Jyväskylästä valittiin vuoden syöpäsairaanhoitajaksi. Nummelinia Keski-Suomen keskussairaalasta kiitetään hänen lämpimästä ja asiantuntevasta suhtautumisestaan potilaisiin.

Syöpäsäätiö jakaa Vuoden syöpälääkäri ja Vuoden syöpäsairaanhoitaja -palkinnot joka toinen vuosi. Ehdotuksen palkinnon saajaksi voi tehdä syöpäpotilaita hoitava yksikkö, Suomen Syöpäyhdistyksen jäsenjärjestö tai yksityinen henkilö.

Kuva: Eeva Anundi. Kuvassa Tora Bäckström vasemmalla ja Kirsi Nummelin oikealla.

Kirjoittajat
Ulla Toikkanen

Etusivulla juuri nyt

Ajassa
Nivelreumalääke Xeljanzia ei pidä käyttää suurina annoksina

Normaalin hoitoannoksen kaksinkertaistaminen voi suurentaa keuhkoveritulpan ja kuoleman riskiä.

Ajassa
Lääkekorvausmenot kasvoivat 73 miljoonaa euroa

Eniten kasvoivat syöpälääkkeiden ja immunovasteen muuntajien sekä veritautien lääkkeiden korvausmenot.

Kolumni
Kielikriiseistä ja kunnioituksesta

Vivahteet ja painotukset rakentavat seksuaalisuuttamme, ja erityisen suuri lataus on auktoriteetin – kuten vanhemman tai lääkärin – käyttämällä sanalla, kirjoittaa Janna Rantala.

Ajassa
Lakimuutos vauhdittaa laadun vertailua

Laaturekisterin avulla voidaan seurata hoitosuositusten toimivuutta ja noudattamista arjessa, kertoo Pia Maria Jonsson.

Näkökulma
Virheiden hyvä käsittely auttaa sietämään epävarmuutta

Virhe alkaa usein jo paljon ennen potilasvahinkoa, kirjoittaa Sara Launio.