In memoriam

Tove Liina Laivuori 6.6.1984–16.12.2021

Reetta PeltonenRiikka AikioLaura Kongas
Lääkärilehti

Tove Laivuori menehtyi 16.12.2021 Helsingissä 37 vuoden iässä. Hän oli syntynyt 6.6.1984, kasvoi Lauttasaaressa, kirjoitti ylioppilaaksi Svenska Norsenista vuonna 2003 ja aloitti lääketieteen opinnot Helsingin yliopistossa seuraavana vuonna.

Opintojen aikana Tove toimi vuosikurssinsa isäntänä, ja opiskelutoverit oppivat tuntemaan hänet poikkeuksellisen ahkerana, osaavana ja täsmällisenä kollegana. Usein ennen aamun ensimmäistä opetusta Tove oli ehtinyt jo käydä urheilemassa, ja opetusten päätyttyä hän suuntasi illaksi töihin. Neljännen opiskeluvuoden jälkeen Tove piti välivuoden ja työskenteli lääkärin viransijaisena Hyvinkään terveyskeskuksessa. Siellä heräsi kiinnostus yleislääketieteeseen, ja opintojen päätyttyä hän valmistui alan erikoislääkäriksi vuonna 2017.

Erikoislääkärinä Tove työskenteli ensin Tuusulan terveyskeskuksessa. Kliinisen työn ohessa hän osallistui e-reseptin ja Apotti-tietojärjestelmän kehittämiseen. Vuonna 2018 hän vaihtoi työpaikkaa Lääkärikeskus Mehiläiseen, missä hän toimi Töölön-toimipisteen vastaavana lääkärinä.

Tove oli taitava lääkäri sekä ammatillisesti että potilaiden kohtaamisen kannalta. Hänellä oli erityinen kyky hahmottaa potilaiden kokonaistilanne ja löytää oikea tapa auttaa jokaista. Niin työssä kuin yksityiselämässäkin Tovesta huokuivat poikkeuksellinen lämpö ja ymmärrys, ja hän kohteli kaikkia ihmisiä tasavertaisina.

Lue myös

Tovella oli laaja kaveripiiri, ja hänelle oli tärkeää ylläpitää ystävyyssuhteita kiireistä huolimatta. Vapaa-ajallaan hän matkusti usein eksoottisiin kohteisiin yhdessä aviomiehensä Jassun kanssa ja harrasti monipuolisesti urheilua, kuten kuntosaliharjoittelua, sukeltamista ja maastopyöräilyä. Myös eläimet, erityisesti kaksi omaa koiraa, olivat hänen sydäntään lähellä.

Tovella todettiin laajalle levinnyt syöpä vuonna 2019. Sairaudesta huolimatta hän pysyi positiivisena, aktiivisena ja elämänmyönteisenä ja eli täyttä elämää. Tove teki kliinistä työtä ja tutkimusta aivan sairauden loppuvaiheisiin saakka, ja hänen viimeisin tieteellinen artikkelinsa julkaistiin lokakuussa 2021. Toven elämänohje muille oli, että pitää elää nyt, eikä ”sitten kun”, koska huomista ei välttämättä enää ole.

Kirjoittajat

Reetta Peltonen

Riikka Aikio

Laura Kongas

Kirjoittajat ovat Toven ystäviä ja kollegoita.

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030