Terveydenhuolto

Keliakialiitto huolissaan gluteenittomien tuotteiden hinnoista

Gluteenitonta arkiruokaa -hankkeessa tuotetaan materiaalia, joka tukee edullisen mutta ravitsemussuositusten mukaisen ruokavalion noudattamista. 

Sari Kosonen
Adobe/AOP
Keliakialiiton tilaaman hintaselvityksen mukaan gluteenittomat tuotteet ovat yleisesti keskimäärin kaksi kertaa tavanomaista kalliimpia.

Gluteeniton ruokavalio on keliakian ainoa hoitomuoto. Kun ruuan hinta nousee, moni joutuu tiukoille. Keliakialiiton tilaaman hintaselvityksen mukaan gluteenittomat tuotteet ovat yleisesti keskimäärin kaksi kertaa tavanomaista kalliimpia.

Keliakialiitto on käynnistänyt Gluteenitonta arkiruokaa -hankkeen, jonka tavoitteena on auttaa niitä, joilla on taloudellisia haasteita gluteenittoman ruokavalion aiheuttamien lisäkustannusten kanssa. Hankkeessa tuotetaan ravitsemussuositusten mukaisia ja mahdollisimman edullisia ruokaohjeita. Niitä julkaistaan ensi keväänä verkkosivuilla, videoina ja reseptivihkona. Tarkoitus on tuottaa myös malliruokalistoja ja tuotelistauksia hintatietoineen.

Gluteenitonta arkiruokaa -hanke kutsuu aiheesta ja vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneita ihmisiä mukaan neljän kerran etäkoulutukseen . Koulutuksessa saatuja tietoja voi käyttää esimerkiksi vertaistukijan roolissa tai gluteenittoman ruoanvalmistustapahtuman järjestämisessä. 

Lue myös

Kirjoittaja

Sari Kosonen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030