Terveydenhuolto

Satakunta karsii useita terveyskeskuksia

Toiminta keskitetään 27 yksiköstä 6:een vuoteen 2030 mennessä.

Tiiamari Pennanen
Adobe/AOP
Raumalla sijaitsisi yksi alueen kuudesta sote-keskuksesta vuonna 2030.

Satakunnan hyvinvointialue aikoo lakkauttaa useita terveyskeskuksia osana palveluverkon uudistusta .

Uudelleenjärjestelyn myötä nykyisten 27 terveyskeskuksen palvelut siirretään 6 sosiaali- ja terveyskeskukseen vuoteen 2030 mennessä.

Vuoden 2024 loppuun mennessä toiminta loppuu viidessä toimipisteessä. Ne ovat Jämijärven, Siikaisten, Kokemäen ja Pomarkun terveyskeskukset sekä Reposaaren terveysasema.

Seuraavassa vaiheessa eli vuoteen 2025 mennessä lopetetaan 7 toimipistettä, jotka ovat Vampulan, Lapin, Luvian, Lavian, Säkylän ja Honkajoen terveyskeskukset sekä Noormarkun lähipalvelukeskus.

Vuoteen 2030 mennessä lakkautetaan Meri-Porin terveysasema. Viiden toimipisteen osalta tarvitaan vielä lisäselvityksiä.

Uudistuksen jälkeen hyvinvointialueen kuusi sote-keskusta sijaitsisivat Kankaanpäässä, Huittisissa, Harjavallassa, Eurassa, Raumalla ja Porin alueella.

Lue myös

Loppuraportin mukaan toimipisteiden tiivistäminen ei vaikuta merkittävästi perusterveydenhuollon palvelun kohtuullisessa ajassa saavuttavan väestön määrään. Väestöstä 90 prosenttia asuu enintään 20 minuutin ajomatkan päässä sosiaali- ja terveyskeskuksista vuonna 2030.

Digipalveluita ja liikkuvia palveluita tullaan lisäämään palveluiden saavuttamisen parantamiseksi.

Uudistuksen taustalla on hyvinvointialueen tarve tehdä merkittäviä rakenteellisia muutoksia ja uudenlaisia tekemisen tapoja, jotka parantavat tuottavuutta pysyvästi. 

Kirjoittaja

Tiiamari Pennanen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030