• Sari Kosonen

Digitaalisia terveyspalveluja käyttänyt kolme neljästä suomalaisesta

Uudet digitaaliset terveys- ja apteekkipalvelut eivät ole suomalaisille ainakaan vielä yhtä tärkeitä kuin fyysiset terveys- ja apteekkipalvelut, ilmenee Tuhat suomalaista -tutkimuksen tuloksista.

Digitaalisia terveyspalveluja käyttänyt kolme neljästä suomalaisesta Kuva 1 / 1

Yhdeksän suomalaista kymmenestä pitää erittäin tai melko tärkeänä, että terveysasemien ja apteekkien verkostot säilyvät tulevaisuudessa yhtä kattavina kuin nykyään. Mahdollisuus asioida digitaalisesti lääkärissä tai apteekissa on silti erittäin tai melko tärkeää noin joka kolmannelle suomalaiselle.

Tutkimuksessa etälääkäripalveluita ilmoitti käyttäneensä 4 % vastaajista. Toisaalta joka toinen olisi ainakin jossain tilanteessa valmis kokeilemaan sitä.

Sähköisiin resepteihin siirtymistä pitää hyvänä uudistuksena yhdeksän kymmenestä suomalaisesta. Digitaalisia palveluita, kuten Omakantaa, on käyttänyt jo kolme neljästä suomalaisesta.

Suomalaisten suhtautumista terveydenhuollon digitaalisiin palveluihin selvitettiin osana IROResearch Oy:n Tuhat suomalaista -tutkimusta, jonka tiedot kerättiin internetissä valtakunnallisessa kuluttajapaneelissa syyskuun alkupäivinä. Tutkimus tehtiin Suomen Apteekkariliiton, Suomen Lääkäriliiton ja Lääketietokeskuksen toimeksiannosta.

Kuva: Panthermedia

Lisää aiheesta

Digilääkärit tulivat yliopistosairaalaan
Soten avainpelaajia vaihtoon
Miten digimaailma vaikuttaa lapsen kehitykseen?

Kirjoittajat
Sari Kosonen

Lisää aiheesta

Luetuimmat

Uusimmat | potilaanlaakarilehti.fi