Lehti 15-16: Liitto toi­mii 15-16/2017 vsk 72 s. 1029 - 1030

AMEE 2017 Helsingissä elokuussa

Lääketieteen kouluttajien kansainvälisen yhteistyöjärjestön AMEE:n konferenssi järjestetään ensi kertaa Suomessa. Siihen odotetaan noin 3 500 osallistujaa.

Teksti Sari Kosonen

_empty_

AMEE on maailmanlaajuinen organisaatio, jolla on jäseniä 90 maasta ja viideltä mantereelta. Organisaatio järjestää vuosittain konferenssin, joka pidetään tänä vuonna Helsingissä.

AMEE 2017 Helsinki järjestetään 26.–30. elokuuta yhteistyössä AMEE:n katto-organisaation, Messukeskuksen ja Helsingin turistitoimiston kanssa. Lääkäriliitolla, Duodecimilla ja maamme lääketieteellisillä tiedekunnilla on aktiivinen rooli tapahtuman ja sen sisällön tuottamisessa.

Paikallisen järjestelytoimikunnan puheenjohtajana toimii Lääketieteen koulutuksen yhdistyksen puheenjohtaja, professori Minna Kaila.

– AMEE:n konferenssi on lääketieteen koulutuksen saralla kansainvälinen ykköstapahtuma. Joka vuosi monta maata kilpailee sen järjestämisestä. On tosi hienoa, että saimme sen nyt ensimmäistä kertaa Suomeen, Kaila sanoo.

– Konferenssiin tulee paljon osallistujia ympäri maailmaa. He näkevät Suomen 100-vuotisjuhlavuonna ja lisäksi Helsingin Juhlaviikkojen aikana eli ajoitus ei voisi olla enää parempi.

Koulutus luupin alle

– AMEE:n konferenssi nostaa lääketieteen koulutuksen luupin alle. Konferenssin saaminen Suomeen on tuonut näkyvyyttä ja lisännyt kiinnostusta koulutusasioita kohtaan – tämä näkyy mm. siinä, että Lääketieteen koulutuksen yhdistykselle on tullut entistä enemmän jäsenhakemuksia, Kaila kertoo.

– Tapahtuman ohjelma on monipuolinen, ja siitä löytyy jokaiselle jotakin. Koulutusguru Pasi Sahlbergin sessio kiinnostaa varmasti monia. Siinä hän kertoo, mitä lääketieteen koulutus voi oppia maailmankuulusta suomalaisesta koulutusjärjestelmästä. Mielenkiintoa herättävät varmasti myös esimerkiksi fringe-sessiot, joissa esitellään uusia, erilaisia, vasta tulossa olevia ja vähän outojakin menetelmiä.

Helsingin konferenssiin odotetaan noin 3 500 osallistujaa. Suomesta AMEE:n konferensseissa on perinteisesti ollut noin 70 osallistujaa, ja nyt osallistujamäärän odotetaan vähintään tuplaantuvan.

– Varovainen toive on 150 suomalaista osallistujaa. Konferenssi on must kaikille lääketieteen opettajille, mutta se sopii kaikille lääkäreille ja muille terveydenhoitoalan ammattilaisille. Toivon erityisesti, että mahdollisimman moni nuori lääkäri ja lääketieteen opiskelija tulisi mukaan, Kaila sanoo.

› Lisätietoa tapahtumasta löydät AMEE:n verkkosivuilta osoitteesta https://amee.org/conferences/amee-2017. Ilmoittautua kannattaa pian, sillä edullisemmat early bird -hinnat ovat voimassa 19.5. saakka.

Lääketieteen koulutuksen ykköstapahtuma

Kansainvälisen lääketieteen koulutuksen järjestön AMEE:n (The Association for Medical Education in Europe) vuosittainen konferenssi on vakiinnuttanut paikkansa lääketieteen ja terveydenhoidon koulutuksen parissa toimivien opettajien, kouluttajien, tutkijoiden, hallinnon ihmisten ja opiskelijoiden keskuudessa. Kongressi antaa mahdollisuuden verkostoitua, päivittää osaamista ja keskustella koulutuksesta eri näkökulmista.

Lue myös

Osallistuja voi valita ohjelmasta kiinnostuksensa mukaan työpajoja ja kursseja. Tapahtuma tarjoaa myös mahdollisuuden esitellä omaa työtään postereiden tai lyhyiden esitelmien kautta.

Liitolta apurahoja

Lääkäriliitto lisäsi tänä vuonna lääkärikoulutukseen liittyvään tutkimukseen ja koulutukseen kohdistettujen henkilökohtaisten apurahojen määrää Helsingin AMEE-konferenssin vuoksi. Näistä apurahoista sekä Lääkärijärjestöjen koulutusrahastosta voitiin myöntää rahoitusta yhteensä 32:lle lääkärille ja medisiinarille AMEE 2017:een osallistumista varten.

– On tärkeää, että tähän suureen ja merkittävään konferenssiin osallistuu mahdollisimman paljon suomalaisia, toteaa Lääkäriliiton varatoiminnanjohtaja Hannu Halila, joka edustaa Lääkäriliittoa professori Minna Kailan johtamassa AMEE 2017:n paikallisessa järjestelytoimikunnassa.

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030