Ajan­kohtai­sta 34/1994 vsk 49 s. 3596

Kirjoja Viroon

Duodecim-seura on aloittanut vuoden kestävän valtakunnallisen rahankeräyksen Viron lääketieteellisten kirjastojen tukemiseksi. Heikon taloudellisen tilanteen vuoksi Viron lääketieteellisillä kirjastoilla ei ole hankintamäärärahoja eivätkä lääkärit ja opiskelijat juurikaan pysty itse hankkimaan ammattikirjallisuutta.

Duodecim-seuran keräyksen tuottamilla rahoilla ostetaan kansainvälisiltä kustantajilta teoksia, jotka virolaisista ja suomalaisista lääkäreistä koottu työryhmä katsoo tarpeellisimmiksi. Kirjat toimitetaan ensisijaisesti Viron yliopistojen ja korkeakoulujen pääkirjastoihin sekä Tarton yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan laitoskirjastoihin.

Keräys suunnataan lähinnä terveydenhuollon henkilöstölle, laitoksille ja yrityksille. Keräysvuoden aikana järjestetään mm. keräyspäiviä suurimmissa sairaaloissa ja vapaaehtoisia kerääjiä liikkuu keräyslippaiden kanssa koulutustilaisuuksissa, sairaaloissa ja terveyskeskuksissa. Osallistua voi myös maksamalla lahjoituksen suoraan keräysrahaston tilille, KOP 127030-207071 tai PSP 800010-70332672.

Lue myös

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030