Lehti 29: Ajan­kohtai­sta 29/1996 vsk 51 s. 3013

Työtä muistihäiriö- potilaiden hyväksi

Alzheimer-keskusliito sai tänä syksynä entistä paremmat edellytykset työlleen, kun sen uudet tilat valmistuivat Helsingin Katajanokalle. Entisessä pienteollisuustalossa toimii nyt Alzheimer-keskus, joka käsittää hoivakodin sekä keskusliiton toimiston ja monitoimitilat mm. koulutusta varten.

Viihtyisiin ja tarkoituksenmukaisiin tiloihin muuttanut Leenankoti on maan ensimmäinen de-mentiapotilaiden lyhytaikaishoitoon erikoistunut laitos ja omaisten tukipiste. Toiminnanjohtaja Varpu Kettusen mukaan se on edelleen "hoidon laboratorio", jossa seurataan erityyppisten hoito- ja suhtautumistapojen vaikutuksia potilaan selviytymiseen. Kokemuksista on julkaistu raportteja. Myös uusien tilojen suunnittelussa ja käytössä opitusta on tulossa raportti.

Lue myös

Alzheimer-keskusliitto ja sen 32 paikallisyhdistystä tarjoavat neuvontaa muistihäiriöpotilaille ja heidän omaisilleen sekä pyrkivät kehittämään palvelumuotoja, joilla heidän selviytymistään voidaan edistää. Kun nykyään tavoitteena on oireiden mahdollisimman varhainen toteaminen, järjestö on ottanut haasteekseen kehittää myös lievästi muistihäiriöisille sopivia palvelu- ja tukimuotoja.

Käynnissä oleva Kultainen naula

-keräys on tänä vuonna kymmenen vuotta täyttävän Alzheimer-keskusliiton ja sen jäsenjärjestöjen ensimmäinen varainhankintakampanja työnsä tukemiseksi.

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030