Jäsen

Opiskelijatutkimus on alkamassa

Lääkäriliitto selvittää lääketieteen opiskelijoiden kokemuksia lääketieteen opetuksen laadusta ja resursseista.

Sari Kosonen
Adobe / AOP

Lääkäriliiton opiskelijatutkimus alkaa tällä viikolla. Kysely lähetetään noin 4 500:lle Suomessa ja ulkomailla lääketiedettä opiskelevalle. Tutkimuksen teknisestä toteutuksesta vastaa Taloustutkimus Oy.

Tutkimuksessa selvitetään opiskelijoiden kokemuksia opetuksen laadusta ja resursseista. Lisäksi mukana on kysymyksiä kesätöistä.

Kotimaassa opiskelevilta tiedustellaan muuan muassa sitä, mikä vaikutti eniten opiskelupaikan valintaan. Kysymyksiä on myös esimerkiksi siitä, millaiset ryhmäkoot ja opetusmenetelmät ovat opiskelijoiden mielestä sopivia.

Ulkomailla opiskelevilta kysytään muun muassa, mistä syystä he hakeutuivat opiskelemaan lääketiedettä ulkomaille, kuinka paljon tutkinto siellä tulee maksamaan ja aikovatko he palata valmistumisen jälkeen Suomeen.

Lue myös

Lääkäriliitto on tehnyt opiskelijatutkimuksia jo toistakymmentä vuotta noin kahden vuoden välein. Tuloksia hyödynnetään Lääkäriliiton ja Medisiinariliiton edunvalvonnassa, joka tähtää resurssien lisäämiseen lääkärien perus- ja erikoistumiskoulutuksessa sekä nuorten lääkärien työolojen ja työsuhteen ehtojen parantamiseen.

Tuloksista raportoidaan Lääkärilehdessä ja Lääkäriliiton opiskelijatilaisuuksissa.

Kirjoittaja

Sari Kosonen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030