Liitto toi­mii 42/2021 vsk 76 s. 2418 - 2419

Kiertueella kuunneltiin kentän ääntä

Sote-uudistus ja työaikakysymykset keskusteluttivat jäsenkiertueella eniten.

Sari Kosonen
Kuvituskuva 1
KIMMO BRANDT

– On ollut hienoa nähdä jäseniä kasvo­tusten koronarajoitusten päätyttyä. Ihmiset ovat selvästi iloisia, kun pääsevät jälleen tapaamaan toisiaan ja keskustelemaan myös vapaamuotoisesti keskenään, Jäsenpalvelut-toimialan johtaja Liisa Aro sanoo.

Kuvituskuva 2
KIMMO BRANDT

Helsingin jäsentilaisuutta veti kehitysjohtaja Timo Kaukonen, joka kertoi muun muassa tulevasta Lääkärisopimuksen neuvottelukierroksesta. Neuvottelujohtaja Laura Lindholm täydensi keskustelua etänä.

Lääkäriliitto järjesti lokakuussa laajan jäsenkiertueen, jonka tarkoituksena oli kertoa liiton ajankohtaisista asioista ja kuulla jäsenten näkemyksiä niistä. Esillä olivat muun muassa tuleva Lääkärisopimuksen neuvottelukierros, sote-uudistuksen vaikutukset lääkärien työhön ja liiton valtuuskunnan vaali, joka on parhaillaan käynnissä.

Kiertueen tilaisuuksia järjestettiin yliopisto- ja keskussairaalapaikkakunnilla. Niissä esiintyivät kehitysjohtaja Timo Kaukonen, Politiikkatoimialan johtaja Heikki Pärnänen, Jäsenpalvelut-toimialan johtaja Liisa Aro, neuvottelujohtaja Laura Lindholm ja järjestöpäällikkö Miia Virta.

Lue myös

– Päätimme järjestää jäsenkiertueen, koska halusimme saada kentän ääntä kuuluviin mahdollisimman laajalti. Jäsenillä oli mahdollisuus osallistua tilaisuuksiin usealla paikkakunnalla ja lisäksi etäyhteyksin mistä tahansa, Jäsenpalvelut-toimialan johtaja Liisa Aro kertoo.

Jäsenillä oli mahdollisuus osallistua ­tilaisuuksiin usealla paikkakunnalla ja lisäksi etäyhteyksin mistä tahansa.

– Kiertueella eniten keskustelua herättivät sote-uudistus ja työaikakysymykset, erityisesti päivystys. Myös jaksamiseen ja työhyvinvointiin liittyvät asiat nousivat esiin. Lääkärit ovat aika kovilla kiireen ja resurssipulan takia. Tilanne on huolestuttava, ja pohdimme liitossa keinoja sen parantamiseksi, Aro sanoo.

Kirjoittajat

Sari Kosonen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030