Liitto toi­mii 10/2021 vsk 76 s. 659

Lääkärin etiikka -kirja nyt verkossa

Uudistettu Lääkärin etiikka -kirja on ilmestynyt verkkojulkaisuna. Myös tallenne etiikkawebinaarista on nyt liiton verkkosivuilla.

Sari Kosonen
Kuvituskuva 1
Sari Kosonen

Webinaarissa esiintyi muun muassa THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek. Hänen aiheensa oli erittäin ajankohtainen: rokotusten etiikka korona-aikana.

Lääkärin etiikka -kirja julkistettiin 26. helmikuuta webinaarissa, johon oli kutsuttu lääketieteen ja hammaslääketieteen opiskelijoita. Tilaisuus juhlisti samalla Lääkäriliiton 111-vuotispäivää.

Webinaarissa kuultiin etiikkateemaan liittyviä ajankohtaisia puheenvuoroja.

Etälääketieteen etiikasta kertoivat etälääkäri Minerva Krohn ja Helsingin kaupungin kotihoidossa toimiva geriatri Elisa Talja. Tekoälyn käytöstä alusti HUS:n kehittämisjohtaja Visa Honkanen. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäri Hanna Nohynek avasi, mitä eettisiä pohdintoja liittyy koronarokotuksiin. Genomitiedon hyödyntämiseen liittyvistä kysymyksistä kuultiin tutkimusprofessori Helena Kääriäisen esitys. Tervehdyksensä nuorille osallistujille toi myös arkkiatri Risto Pelkonen.

Lue myös

Tallenne webinaarista on Lääkäriliiton verkkosivuilla osoitteessa www.laakariliitto.fi/etiikkawebinaari2021. Liiton jäsenet pääsevät katsomaan sen kirjautumalla sisään omilla Fimnet-tunnuksillaan.

Lääkärin etiikka -kirjan tavoitteena on herättää keskustelua ja antaa eväitä oman eettisen ajattelun kehittämiseen. Kirja on Lääkäriliiton verkkosivuilla osoitteessa www.laakariliitto.fi/laakarin-etiikka.

Kirjoittajat

Sari Kosonen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030