Terveydenhuolto

Kansanterveyslaitoksen entinen pääjohtaja Jussi Huttunen on kuollut

Kysytty asiantuntija teki aktiivista tutkimustyötä muun muassa sydänsairauksien, diabeteksen ja syövän parissa.

Hanna Kauppinen
Mikko Käkelä
Jussi Huttunen kuvattuna vuonna 2010.

Kansanterveyslaitoksen entinen pääjohtaja, professori Jussi Huttunen on kuollut. Asia vahvistettiin Lääkärilehdelle Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen viestinnästä.

Huttunen kuoli lauantaina 1. heinäkuuta. Hänen muistoaan kunnioitettiin maanantaina 3. heinäkuuta suruliputuksella THL:n toimipaikalla Helsingissä.

Jussi Huttunen syntyi 27. elokuuta 1941 Helsingissä. Hän valmistui lääketieteen lisensiaatiksi vuonna 1966 ja väitteli lääketieteen ja kirurgian tohtoriksi Helsingin yliopistossa.

Kansanterveyslaitoksen (nykyinen Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) pääjohtajana Huttunen toimi vuosina 1978–2003. Hän teki aktiivista tutkimustyötä muun muassa sydänsairauksien, diabeteksen, aineenvaihduntasairauksien sekä syövän parissa ja oli kysytty asiantuntija.

Lue myös

Huttunen toimi pitkään ja aktiivisesti Lääkäriseura Duodecimissa, jonka Duodecim-lehden päätoimittajana hän työskenteli 2003–2006. Hän oli myös muun muassa Suomen Sisätautilääkärien yhdistyksen, UKK-instituutin hallituksen, Diabetestutkimussäätiön, Syöpätautien tutkimussäätiön, Suomen Sydänliiton, Sydänsäätiön ja Alkon hallituksen puheenjohtaja.

Huttunen toimi myös useiden kansainvälisten järjestöjen ja toimikuntien jäsenenä ja puheenjohtajana sekä useiden tieteellisten lehtien toimituskunnan jäsenenä.

Huttunen valittiin Suomalaisen Tiedeakatemian jäseneksi vuonna 1987. Kuopion yliopiston kunniatohtoriksi hänet promovoitiin vuonna 2000.

Kirjoittaja

Hanna Kauppinen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030