Terveydenhuolto

Turussa iloitaan paluusta tavalliseen arkeen

Turun Lääketiedepäivät ovat käynnissä keskiviikkona ja torstaina Logomossa.

Sari Kosonen
Sari Kosonen
Terveyskeskuslääkärit Maija Törmä ja Liisa Sundström uskovat, että hyvinvointialueille siirtyminen sujuu hyvin.

Kahden vuoden koronatauon jälkeen Turun Lääketiedepäivillä on palattu lähikoulutukseen. Tarjolla on 9.–10. marraskuuta 24 sessiossa yhteensä yli 120 luentoa ja lisäksi pienryhmiä sekä näyttely.

Turkulaiset terveyskeskuslääkärit Maija Törmä ja Liisa Sundström osallistuivat keskiviikkona aamupäivällä hematologian kurssille ja kiertelivät sen jälkeen näyttelyssä.

– On mukavaa, että lääketiedepäivät järjestetään taas livenä. Keskittyminen luentoihin sujuu paremmin, ja luennoitsijoille voi esittää kysymyksiä helpommin. Hyviä luentoja on tarjolla niin paljon, että on vaikea valita. Niistä saa sekä käytännönläheistä oppia että uutta tutkimustietoa, Törmä sanoo.

Tapahtuma tarjoaa myös hyvän tilaisuuden tavata kollegoja. Lääkärien kesken puhutaan Turussakin siitä, miten hyvinvointialueille siirtyminen vaikuttaa lääkärin työhön. Siirtymä ei kuitenkaan pelota.

–  Koronavuodet olivat todella rankkoja. Kun niistä on selvitty, selvitään varmasti hyvinvointialueille siirtymisestäkin. Enemmän huolestuttaa uusi potilastietojärjestelmä, joka otetaan kohta käyttöön, Sundström sanoo.

Molemmat iloitsevat paluusta tavalliseen arkeen. Perustyö jatkuu.

Kiva breikki päivätöihin

Myös Länsirannikon Työterveys Oy:ssä työskentelevät Mikko Niemi ja Kaisa Kurki osallistuivat tapahtumaan vain keskiviikkona.

Sari Kosonen
Länsirannikon Työterveys Oy:ssä työskentelevät Mikko Niemi ja Kaisa Kurki olivat tapahtumassa hyvillä mielin. Live-tapahtuma etävuosien jälkeen tuntuu mukavalta.

– Tapahtuma on kiva breikki päivätöihin. Tuntuu hyvältä, että päivät järjestetään etävuosien jälkeen taas entiseen tapaan. Luennot jäävät lähiopetuksena paremmin mieleen, Niemi sanoo.

Lue myös

Niemeä kiinnostavat tällä hetkellä muun muassa etälääketieteeseen liittyvät asiat. Iltapäivällä hän aikoikin osallistua Etälääkärin vastaanotto -kurssille.

Kurki osallistui aamupäivällä hematologian kurssille, mutta ei ollut vielä varma, mitä seuraa iltapäivällä.

Sari Kosonen
Lääketieteen opiskelija Anna Kartiota kiinnostivat muun muassa päivystysasiat ja näyttely.

Lääketieteen opiskelija Anna Kartio aikoo osallistua ainakin Lastentautien tavallisimpia päivystysmurheita -kurssille.

– Päivystysasiat kiinnostavat. On myös hyödyllistä kuulla esimerkiksi uusista lääkevaihtoehdoista.

Kirjoittaja

Sari Kosonen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030