• Sari Kosonen

Laatupalkinto Työterveys Helsingille

Palkinto luovutettiin Lääkäri 2018 -tapahtuman yhteydessä.

Laatupalkinto Työterveys Helsingille Kuva 1 / 1

Lääkäriliiton laatupalkinnon on saanut Työterveys Helsinki. Palkinto luovutettiin Lääkäri 2018 -tapahtuman yhteydessä järjestetyssä laatupalkintofinaalissa Helsingin Messukeskuksessa tänään 12.1.

Työterveys Helsinki eli Helsingin kaupungin työntekijöiden oma työterveyshuolto käynnisti vuoden 2015 alussa Kipu ja työkyky -hankkeen, jonka tavoitteena on kehittää uusia toimintatapoja kipuoireista johtuvien sairauspoissaolojen vähentämiseksi.

Sairauspoissaolojen kirjoittamissuositukset ovat merkittävin toimintatapojen muutostyökalu. Kipuoireisiin liittyvän työkykyriskin tunnistamiseen otettiin käyttöön sähköinen kipukysely, joka tunnistaa työkyvyttömyysriskissä olevat ja ohjaa heidät oikealle asiakaspolulle. Käytössä on myös työfysioterapeutin suoravastaanotto ja kivunhallintaryhmiä.

– Kivunhoito voi olla innostavaa, palkitsevaa ja kustannusvaikuttavaa. Haluamme jakaa helpot työkalumme kaikkien käyttöön. Erityisesti sairauspoissaolojen kirjoittamissuositukset ovat herättäneet paljon kiinnostusta, sanoi LT, kuntoutuslääkäri Helena Miranda laatupalkintofinaalissa.

Laatupalkinto myönnetään lääkäriryhmälle, lääkärin johtamalle moniammatilliselle ryhmälle tai yksittäiselle lääkärille kannustuksena tuloksekkaasta toiminnan kehittämisestä. Palkinnosta päättää Lääkäriliiton laatuneuvosto, jossa ovat edustettuina Lääkäriliiton lisäksi Suomalainen Lääkäriseura Duodecim, Finska Läkaresällskapet ja Lääkäripalveluyritykset ry.

– Työterveys Helsinki on saavuttanut hyviä tuloksia lyhyessä ajassa. Malli koskee suurta potilasjoukkoa, ja se on monistettavissa koko Suomeen, laatuneuvoston puheenjohtaja Klas Winell totesi.

Kuva: Ville Rinne

Lisää aiheesta

Kivunhoito voi olla innostavaa
Kuka on paras laadun kehittäjä?
Lukijat kokevat Lääkärilehden hyödylliseksi

Kirjoittajat
Sari Kosonen

Lisää aiheesta

Uusimmat / Ajassa

Luetuimmat

Uusimmat | potilaanlaakarilehti.fi