Terveydenhuolto

Husin potilastietojärjestelmästä selvitys

Neljä vaihtoehtoista kehityspolkua tunnistettiin.

Sari Kosonen
Adobe

Selvityksen tavoitteena oli saada tietoa siitä, miten potilastietojärjestelmät voivat vastata tulevaisuuden haasteisiin. Selvitys toteutettiin yhdessä Deloitten kanssa.

Selvityksessä tunnistettiin neljä kehityspolkua. Niistä kolme keskittyy nykyisin käytössä olevan Apotti-järjestelmän kehittämiseen. Neljäs vaihtoehto on Apotin korvaaminen uudella potilastietojärjestelmäkokonaisuudella.

Deloitten loppuraportissa korostetaan, että Apotti-järjestelmässä on paljon hyödyntämätöntä kehittämispotentiaalia. Hyötyjen saavuttaminen vaatii kuitenkin panostuksia sekä Husilta että oy Apotti ab:lta.

Husin tavoitteena on linjata potilastietojärjestelmien kehityssuuntaa näiden vaihtoehtojen pohjalta vuoden 2024 aikana.

Mikään valittavista vaihtoehtoisista poluista ei ole nopea ratkaisu, vaan muutokset ja niiden toimeenpano kestävät useita vuosia.

– Mikäli Apotin vaihtamiseen toiseen järjestelmään päädyttäisiin, se olisi mahdollista arviolta aikaisintaan noin viiden vuoden kuluttua. Muutaman vuoden aikajänteellä en näe potilastietojärjestelmän vaihtamista realistisena vaihtoehtona, Husin tietohallintojohtaja Harri Karjalainen kertoo tiedotteessa .

Lue lisää: Kolme hyvinvointialuetta aikoo irtautua Apotista

Kirjoittaja

Sari Kosonen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030