Terveydenhuolto

Kanta-Hämeen hyvinvointialueelta 70 prosenttia suosittelisi työnantajaansa 

Luku on suurempi kuin keskimäärin Hyvinvointialueiden työhyvinvointitutkimuksessa 2023.

Ulla Toikkanen
Adobe/AOP

Kanta-Hämeen hyvinvointialueen (Oma Hämeen) henkilöstö kokee työnsä mielekkääksi ja panostaa työhönsä. Tämä selviää Työterveyslaitoksen tuoreesta kyselystä, joka tehtiin viiden hyvinvointialueen henkilöstölle syys-lokakuussa.

Oma Hämeen henkilöstöstä 70 prosenttia suosittelisi ystävilleen Kanta-Hämeen hyvinvointialuetta työnantajana.

Luku on suurempi kuin keskimäärin Hyvinvointialueiden työhyvinvointitutkimuksessa 2023 (60 %), ja se kertoo työntekijöiden sitoutumisesta työnantajaansa. 

Lue lisää: Mistä tunnistaa hyvän työpaikan?

Ammattiryhmittäin tarkasteltuna esimerkiksi Oma Hämeen lääkäreistä 77 prosenttia, erityisasiantuntijoista 78 prosenttia, fysio- ja toimintaterapeuteista sekä ja lähihoitajista 72 prosenttia sekä laitos- ja välinehuoltajista 79 prosenttia suosittelee työnantajaa ystävälleen. 

Lue lisää: Moni terveydenhuollon työntekijä kokee joskus, että kollegat hylkivät

Lisäksi lähijohtajien toiminta nähdään vahvasti oikeudenmukaiseksi. Kyselystä selviää myös, että Oma Hämeessä koetaan olevan paljon yhteisöllisyyttä ja me-henkeä tukevaa sosiaalista pääomaa.

Lue lisää: Työhyvinvoinnin heikentyminen ei ole pysähtynyt

Työterveyslaitoksen työhyvinvointitutkimukseen 2023 osallistui Kanta-Hämeen hyvinvointialueen lisäksi Länsi-Uudenmaan, Pirkanmaan, Pohjanmaan sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueet. Sähköiseen kyselyyn vastasi 66 prosenttia Oma Hämeen henkilöstöstä. 

Kirjoittaja

Ulla Toikkanen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030