Terveydenhuolto

Lapinlahti otti käyttöön sähköiset todistukset ja lausunnot

Lapinlahden terveyskeskuksessa ja Varpaisjärven terveysasemalla on otettu käyttöön Lomake UNA -sovellus.

Ulla Toikkanen
Adobe

Lapinlahden terveyskeskuksessa ja Varpaisjärven terveysasemalla on otettu 20. toukokuuta käyttöön Lomake UNA -sovellus, jolla ammattilaiset voivat tehdä asiakkaille sähköisiä todistuksia ja lausuntoja.

Sovellus tallentaa todistukset ja lausunnot välittömästi Kanta-palveluun ja välittää ne sähköisesti Kelaan ja Traficomille, jos asiakas antaa siihen suostumuksen vastaanotolla.

Lue lisää: Digitaalinen sote-keskus laajenee Ouluun

Ensimmäisenä potilaat huomaavat muutokset, kun he menevät lääkärille A-todistuksen takia. Syksyn aikana käyttöönotto laajenee myös muihin todistuksiin ja lausuntoihin.

– Lääkäri kirjoittaa A-todistuksen vastaanotolla ja allekirjoittaa sen sähköisesti. Tarvittaessa todistus voidaan tulostaa potilaalle mukaan esimerkiksi työnantajalle toimitettavaksi. Tehty todistus tallentuu samoin tein potilastiedon arkistoon Kantaan, josta potilas pääsee sitä lukemaan vaikka kotisohvalta, Pohjois-Savon hyvinvointialueen asiantuntijalääkäri Tiina Rantamo kertoo tiedotteessa .

– Todistus on mahdollista välittää myös sähköisesti Kelan etuuskäsittelyyn, jos potilas antaa siihen suostumuksen vastaanotolla.

Sähköiset todistukset ja lausunnot ovat nyt käytössä kaikissa Pohjois-Savon hyvinvointialueen toimipaikoissa.

Lue lisää: Pirkanmaan liikkuvien palvelujen kokeilu alkoi – "Tarvetta tarkkaillaan"

Kirjoittaja

Ulla Toikkanen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030