Terveydenhuolto

Pohjois-Pohjanmaalla alkaa uudenlainen yleislääketieteen erityiskoulutus 

 Alustavasti haussa on kymmenkunta nuorta lääkäriä.

Ulla Toikkanen
Adobe

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella Pohteella alkaa uudenlainen yleislääketieteen erityiskoulutus, joka kestää 24 kuukautta. Haku koulutukseen alkaa välittömästi, ja alustavasti haussa on kymmenkunta nuorta lääkäriä.

Koulutus järjestetään Oulun Terveyden ja Sairaanhoidon palveluiden ja Oys Geriatrian ja Yleislääketieteen keskuksen yhteistyössä, ja se kestää 24 kuukautta.

Lue lisää: Erään erikoistumisen tarina

Koulutuksen tavoitteena on perehdyttää lääkäri perusterveydenhuollossa toimivan lääkärin tehtäviin, terveydenhuollon hallintoon ja sosiaaliturvajärjestelmään sekä yhteistyöhön terveydenhuollon ja sosiaalihuollon henkilöstön kanssa.

– Koulutus kestää kaksi vuotta, ja se sisältää sekä terveyskeskus- että sairaalajakson. Tarjolla on yhteistä koulutusta ja työnohjausta riippumatta siitä, millä jaksolla lääkärit ovat, kertoo Oulun alueen terveyden- ja sairaanhoidon palveluiden ylilääkäri Jussi Piuva tiedotteessa .

Piuvan mukaan Pohteen tavoitteena on tarjota laadukasta perehdyttämistä lääkärin työhön ja saada samalla nuoret sitoutumaan kahdeksi vuodeksi Pohteen palvelukseen.

– Vetovoima saadaan laadukkaalla ohjaamisella ja ikäihmisten palvelujärjestelmän oppimisella. Ikäihmisten määrä kasvaa, olit millä erikoisalalla hyvänsä, ja nyt nuoret lääkärit saavat siitä kokonaisvaltaisen ja monipuolisen tuntuman, Piuva sanoo.

https://www.laakarilehti.fi/tyossa/terveyskeskukset-tarvitsevat-lisaa-koulutusresursseja

Kirjoittaja

Ulla Toikkanen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030