Terveydenhuolto

”Tämä on kivaa aikaa elämässä”

Viidennen vuoden opiskelija Ronja Vaarama odottaa jo innoissaan kesätöitä terveysasemalla.

Sari Kosonen
Vesa-Matti Väärä
Lääkärilehti seuraa Ronja Vaaraman lääketieteen opintoja, jotka alkoivat Turun yliopistossa 2019.

Lehden kummiopiskelijan vuosi on lähtenyt mukavasti liikkeelle.

– Olin kaksi viikkoa harjoittelussa keskustan terveysasemalla Turussa. Tykkäsin siitä tosi paljon. Pääsin pitämään itsenäisesti vastaanottoa, ja seniorilääkäri oli lähellä varmistamassa, että kaikki sujuu hyvin. Siinä oppi tehokkaasti, Ronja Vaarama kertoo.

– Harjoittelu oli kiinnostavaa, vähän erilaista kuin luulin. Toimistotyötä, kuten reseptien uusimista sähköisen asioinnin kautta, oli enemmän kuin odotin. Toisaalta sain kohdata paljon potilaita, ja tehdä myös äitiys- ja lastenneuvolatyötä.

Kesällä Vaarama menee samalle terveysasemalle sijaiseksi. Kesätyötilanne turkulaisilla medisiinareilla vaikuttaa olevan hyvä.

– Kaikki kurssikaverit, joiden kanssa olen jutellut, ovat saaneet jo kesätöitä. Suurin osa menee Varhan alueen terveysasemille, jotkut myös Tyks Akuuttiin.

Alkuvuonna Vaaramalla on ollut iho-, allergia- ja keuhkotautien kursseja. Tällä viikolla alkoivat silmätautien luennot. Hän on myös menossa tekemään anestesiologian amanuenssia.

– Kevät on vähän rikkonainen, mutta aikaa jää myös harrastuksille. Käyn viikoittain kuntosalilla ja välillä Kupittaalla luistelemassa. Kavereiden kanssa käymme toisinaan myös avantouimassa Littoistenjärvellä. Se on kivaa vastapainoa opiskelulle.

Opiskelijariennot ovat jääneet entistä vähemmälle, mutta niitäkin toki on. Vaarama toimii edelleen kurssiemäntänä. Sitsit ovat kohta ja valmistumisjuhlaakin on ruvettu jo suunnittelemaan.

– Minulla on positiivinen fiilis. Tämä on kivaa aikaa elämässä. Korona-ajan ikävyys on jo melkein unohdettu.

– Odotan jo innoissani kesää ja kesätöitä. Katse alkaa olla valmistumisessa vuoden päästä.

Lue lisää: Vuoden 2024 kesätyöt jo sovittu

Kirjoittaja

Sari Kosonen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030