Terveydenhuolto

Vuoden 2024 Luustoteko -palkinto Kymenlaakson hyvinvointialueelle

Palkinto on Luustoliiton historian ensimmäinen. Jatkossa se myönnetään vuosittain.

Anne Seppänen
Adobe

Luustoliitto on myöntänyt Vuoden 2024 Luustoteko -palkinnon Kymenlaakson hyvinvointialueelle.

"Kymenlaaksossa on panostettu määrätietoisesti ja pitkäjänteisesti osteoporoosin hoitoketjun kehittämiseen jo vuosien ajan. Luustoliiton julkaiseman valtakunnallisen potilaskyselyn (N= 1 242) vastauksissa kehittämistyö näkyy. Sen lisäksi, että Kymenlaakson hoitoketjun eri osa-alueet näyttävät toteutuvan monin osin keskimääräistä paremmin, kuuden eri osa-alueen osalta tehdyssä potilasarviossa Kymenlaakso oli kaikkien arvioitujen osa-alueiden osalta ainoana hyvinvointialueena keskiarvon yläpuolella", sanotaan palkintoperusteissa .

– Kymenlaakson hyvinvointialueen kehittämistyö näkyi selkeästi kyselyn analyysissä. Luustoliitto myöntää Kymenlaakson hyvinvointialueelle Vuoden 2024 Luustoteko -palkinnon täysin ansiosta, totesi professori emeritus ja Luustoliiton puheenjohtaja Timo Strandberg palkinnon luovutustilaisuudessa Kotkassa.

Palkinto on Luustoliiton historian ensimmäinen. Jatkossa se myönnetään vuosittain sosiaali- ja terveydenhuollon edustajalle tai organisaatiolle, joka on tehnyt hyvää työtä osteoporoosia sairastavan parhaaksi.

Kirjoittaja

Anne Seppänen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030