Jäsen

Kaikki hyvin?

Uusi verkkokurssi tarjoaa tukea opiskelijoiden hyvinvointiin ja vinkkejä työelämään siirtyville.

Sari Kosonen
Adobe

Lääkäriliitto on tuottanut ”Kaikki hyvin – Kollegoiden vinkkejä hyvinvointiin” -kurssin opiskelijoille ja nuorille lääkäreille. Kurssi löytyy liiton Moodlesta (moodle.laakariliitto.fi, ja sinne kirjaudutaan Fimnet-tunnuksilla).

– Opiskelijat ovat aika uupuneita. Liitto haluaa tukea heitä hyvinvointia tukevan kurssin avulla. Se on suunnattu erityisesti opiskelijoille, mutta sopii hyvin myös vastavalmistuneille lääkäreille, kertoo Lääkäriliiton jäsenpalveluasiantuntija Emilia Kinnunen .

Kurssi koostuu videoista, joiden kesto on muutamassa minuutista yli tuntiin. Osioita voi katsoa kokonaisuutena tai yksitellen.

– Kurssi on videomuodossa, mutta sitä voi myös vain kuunnella. Voi vaikka laittaa kuulokkeet korville ja lähteä lenkille, Kinnunen vinkkaa.

Videoissa esiintyy sekä opiskelijoita että valmiita lääkäreitä. Osa esiintyjistä on tuttuja myös sosiaalisesta mediasta.

Osiot käsittelevät muun muassa opiskelijoiden mielenterveyttä, kokemuksia ensimmäisestä työpaikasta ja lääkärinä olemista sosiaalisessa mediassa. Myös esimerkiksi rasismista ja päihteiden käytöstä on osiot.

– Parasta kurssissa on sen monipuolisuus. Se tarjoaa jokaiselle jotakin, Kinnunen sanoo.

Kurssia esiteltiin ensimmäisen kerran Lääkäripäivien näyttelyssä liiton osastolla tammikuun lopussa. Varsinainen markkinointi on nyt alkamassa.

– Esittelemme kurssia muun muassa alueellisilla lääkäripäivillä ja kanditilaisuuksissa vuoden mittaan. Toivomme käyttäjiltä palautetta ja uusia ideoita. Tarkoituksena on jatkokehittää kurssia.

Kirjoittaja

Sari Kosonen


Faktat

Näistä asioista saat vinkkejä kurssilla

- opiskelijoiden kokemuksia

- case-esimerkkejä: näin selvisin

- asiantuntijana somessa

- tein virheen – miten toimin?

- työssä jaksaminen

- perheen ja uran yhdistäminen

- mielenterveys

- rasismi

- päihteet

- kuoleman kohtaaminen

- Lääkäriliitto opiskelijan tukena

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030