Terveydenhuolto

Heikki Pälve nousee Turun uudeksi apulaispormestariksi

"Ihan kunnon haaste edessä."

Tiiamari Pennanen

Mikko Kakela

Lääkintöneuvos Heikki Pälve nousee Turun apulaispormestariksi. Hän tulee vastaamaan kaupunkiympäristön palvelukokonaisuudesta.

– Tunnelmat ovat nöyrät siinä mielessä, että en ole rakentamisen ammattilainen koulutukseltani. Kuitenkin hyvin toiveikkaat, sillä on minulle kertynyt riittävästi organisaation johtamiskokemusta, Pälve kommentoi uutta tehtäväänsä.

Pälve oli Lääkäriliiton toiminnanjohtajana yli kymmenen vuotta, vuosina 2005–2017, jolloin hän jäi eläkkeelle. Hän on toiminut myös muun muassa Akavan varapuheenjohtajana. Koulutukseltaan hän on lääketieteen ja kirurgian tohtori.

Hän näkee, että apulaispormestarin työssä onnistuminen edellyttää hyvää yhteistyötä poliittisen puolen ja virkamiespuolen välillä. Tässä auttaa Pälven pitkä kokemus johtamisesta.

­– Erilaisia haasteita on tullut otettua vastaan 2000-luvun alusta alkaen, joihin on liittynyt kiperiäkin tilanteita. Ehkä tässä nyt on sellainen ihan kunnon haaste edessä.

Pälve pitää kaavoitustoimintaa ja rakentamista äärimmäisen merkittävänä kunnan hyvinvoinnille ja elinkeinojen edistämiselle.

Lue myös

– Tämä on merkityksellinen ja tärkeä tehtävä. Siihen, miten ihmiset asuvat, miten asunnot kaavoitetaan ja ympäristö rakennetaan, liittyy paljon myös terveyden ja kestävän kehityksen aspekteja. Toivon, että pystyn omalta osaltani auttamaan Turkua tässä. Yhteistyötähän tämikin lopultakin on. 

Kokoomuksen valtuustoryhmä päätti Pälveen valinnasta sunnuntaina ylimääräisessä kokouksessa . Turun valtuusto vahvistaa valinnan tänään maanantaina.

Kirjoittajat

Tiiamari Pennanen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030