Terveydenhuolto

Silja Kosola tutkimusjohtajaksi Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle

Alueella halutaan vahvistaa sosiaali- ja perusterveydenhuollon tieteellistä tutkimusta.

Sari Kosonen
Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue
Silja Kosola aloittaa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella tutkimusjohtajana 1.5.2023.

Silja Kosola on yleislääketieteen erikoislääkäri, ja hänellä on nuorisolääketieteen erityispätevyys. Kosolalla on hyvinvointialueen näkökulmasta arvokasta työkokemusta niin terveyskeskuksen potilastyöstä kuin lasten- ja nuorten lääkäripalvelujen johtavan ylilääkärin työstä. Hänellä on myös vahva kokemus perusterveydenhuollon tieteellisestä tutkimuksesta sekä poikkileikkaavasta tutkimuksesta.

– Haluamme vahvistaa Länsi-Uudellamaalla sosiaali- ja perusterveydenhuollon tieteellistä tutkimusta. Tietoa hyödynnetään sekä päätöksenteon tueksi että pystyäksemme ratkaisemaan ongelmia uusilla tavoilla, sanoo hyvinvointialuejohtaja Sanna Svahntiedotteessa.

Lue myös

– Näen tämän uuden tehtävän tärkeänä osana perusterveydenhuollon ja sosiaalitoimen vahvistamista. Olen valmis sparraamaan eri ammattilaisten tutkimustyötä. Tutkimusaiheita hyvinvointialueella riittää, sanoo Silja Kosola.

Kosola aloittaa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella tutkimusjohtajana 1.5.2023.

Vuoden 2023 aikana hyvinvointialueella laaditaan tutkimusstrategia ja rakennetaan tutkimusverkostoja yliopistojen ja oppilaitosten suuntaan. Tutkimustyötä tekeville ammattilaisille kehitetään toimintaympäristöä paremmaksi sujuvoittamalla tutkimuslupaprosesseja, luomalla uusia työnkuvia ja vahvistamalla hyvinvointialueen tukea tutkimustyöhön.

Kirjoittaja

Sari Kosonen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030