Terveydenhuolto

Kuvantamista koskeva lakkovaroitus annettu

Lakko kestää yhden vuorokauden.

Sari Kosonen
Adobe

Hyvinvointiala Hali ry tiedottaa , että sen kanssa terveyspalvelualan työehtosopimusta neuvotteleva Sote ry (Tehy, SuPer, Erto) on antanut alan keskeisten yritysten kuvantamista koskevan lakkovaroituksen. Lakko kestää yhden vuorokauden, ja sen ajankohta on 28. toukokuuta.

Hali ry ja Sote ry ovat neuvotelleet kevään ajan terveyspalvelualan työehtosopimuksesta. Sopimus päättyi 30. huhtikuuta. Sen päättymisen jälkeen neuvotteluja on jatkettu sopimuksettomassa tilassa.

Terveyspalvelualan työehtosopimuksen piirissä olevat työnantajat työllistävät noin 25 000 työntekijää. Työehtosopimuksen piiriin kuuluvat yksityisellä terveyspalvelualalla toimivat työnantajat, kuten sairaalat, lääkäri- ja työterveysasemat, laboratoriot, kuntoutuslaitokset sekä veripalvelu. 

Lakko koskee kuvantamista seuraavissa yhtiöissä:

– Mehiläinen Oy, Mehiläinen Terveyspalvelut Oy, Harjun terveys Oy

– Suomen Terveystalo Oy, Terveystalo Healthcare Oy, Terveystalo Julkiset Palvelut Oy, Terveystalo Kuntaturva Oy, Suomen Radiologikeskus Oy, Kajaanin Radiologikeskus Oy

– Pihlajalinna Lääkärikeskukset Oy, Lääkäriasema DokTori Oy, Linnan Klinikka Oy, Pihlajalinna Ikioma Oy, Pihlajalinna Terveys Oy, Bottenhavets Hälsa Ab – Selkämeren Terveys Oy, Jokilaakson Terveys Oy, Kolmostien Terveys Oy, Kuusiolinna Terveys Oy, Mäntänvuoren Terveys Oy

– Synlab Suomi Oy.

Lisäksi Sote ry ilmoitti 14. toukokuuta uusista työtaistelutoimista , joita ovat hakusaarto ja keikkailukielto. Hakusaarto ja keikkailukielto alkoivat 14.5. ja kestävät 31.5. saakka.

Lue lisää: Potilasturvallisuudesta ei voi tinkiä lakossakaan

Täydennetty 14.5.2024 klo 15: Juttuun lisätty tieto uusista työtaistelutoimista.

Kirjoittaja

Sari Kosonen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030