Terveydenhuolto

Pirkanmaa alkaa toimeenpanna palveluverkon muutoksia ja yt-neuvottelujen tuloksia

Neuvottelutulos siirretään tammikuussa käsiteltävään uuteen talousarvioon.

Minna Pihlava
Pirkanmaan hyvinvointialue

Pirkanmaan aluehallitus hyväksyi maanantaisessa kokouksessaan toimeenpantavaksi ensimmäiset palveluverkon muutoksia koskevat osat.

Muutoksia on luvassa vastaanottotoimintaan, työikäisten sosiaalipalveluihin, vuodeosastoihin ja kiirevastaanottoihin sekä ikäihmisten palveluihin.

Lääkärilehti kertoi päätettävänä olevista muutoksista viime viikolla.

Aluehallitus hyväksyi ponnen, jonka mukaan Valkeakosken yöpäivystyksen tilannetta seurataan tarkasti kevään aikana. Yöpäivystyksen on suunniteltu loppuvan kesäkuussa.

Aluehallitus päätti myös, että se seuraa puolivuosittain ikäihmisten palvelujen ohjelmaa ja tarvittaessa korjaa sitä. Jos tulorahoitus kasvaa, ohjelma otetaan uuteen tarkasteluun.

Lue myös

Pirkanmaan hyvinvointialueen hallitus hyväksyi myös yhteistoimintaneuvottelujen tuloksen. Talouden tasapainoon edetään ensisijaisesti ostopalveluja vähentämällä ja palveluverkkoa uudistamalla, pääosin ilman irtisanomisia. Neuvottelutulos siirretään tammikuussa käsiteltävään uuteen talousarvioon.

Aluehallitus päätti lisäksi esittää investointisuunnitelman ja omavalvontaohjelman hyväksymistä aluevaltuustolle joulukuussa pidettävässä kokouksessa.

Kirjoittaja

Minna Pihlava

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030