1. Lääkärilehti
  2. Ajassa
  3. Opiskelija, muista liittyä työttömyyskassaan
Ajan­kohtai­sta

Opiskelija, muista liittyä työttömyyskassaan

Jos opiskelija menee tänä kesänä ensimmäistä kertaa töihin lääkärin sijaiseksi, kannattaa hakea kassan jäsenyyttä työt aloittaessaan.

Opiskelija, muista liittyä työttömyyskassaan Kuva 1 / 1

Lääkäriliitto maksaa Lääkärien työttömyyskassan jäsenmaksun opiskelijajäsenten puolesta, mutta jäsenyyttä tulee hakea itse.

Jos opiskelija menee tänä kesänä ensimmäistä kertaa töihin lääkärin sijaiseksi, kannattaa hakea kassan jäsenyyttä työt aloittaessaan.

Lääkärien työttömyyskassan johtaja Carola Ylenius kertoo, että työttömyyskassan jäsenyys alkaa aikaisintaan siitä päivästä, kun jäsenhakemus saapuu työttömyyskassaan. Jäsenyyden edellytyksenä on, että hakija on tuona päivänä palkkatyössä kassan toimialalla. Ansiopäivärahan saamisen edellytyksenä oleva työssäoloehto alkaa kertyä liittymispäivästä. Työssäoloehtoon luetaan sellaiset kalenteriviikot, jolloin työtä on tehty vähintään 18 tuntia tai palkkaa maksettu, esimerkiksi vuosiloman ajalta, vähintään 18 tunnilta.

– Jäsenhakemus kannattaa lähettää heti työsuhteen alkaessa, jotta jäsenyys alkaa heti ja kaikki työviikot voidaan lukea työssäoloehtoon. Jos jäsenhakemuksen lähettää työsuhteen päätyttyä, ei jäsenyyden edellytykset täyty eikä hakijaa voida hyväksyä työttömyyskassan jäseneksi, Ylenius sanoo.

Työttömyyskassa maksaa myös liikkuvuusavustusta ja vuorottelukorvausta

Jos opiskelija on jo työskennellyt lääkärin sijaisena aiemmin, mutta ei ole varma kassan jäsenyydestä, asian voi tarkistaa lähettämällä tiedustelun osoitteeseen tkassa@laakarientkassa.fi.

Lue myös

Jäsenyyden voi tarkistaa myös työttömyyskassan eAsioinnista. Sähköiseen asiointipalveluun pääsee kirjautumaan työttömyyskassan verkkosivuilta Nordean, Danske Bankin, OP:n ja Aktian pankkitunnuksilla. Kesän aikana kirjautuminen muuttuu niin, että se tapahtuu suomi.fi- sivuston kautta. Sen jälkeen kirjautuminen onnistuu kaikkien pankkien tunnuksilla.

Lääkärien työttömyyskassa maksaa työttömyyskorvauksen lisäksi liikkuvuusavustusta ja vuorottelukorvausta.

Lisätietoja saa työttömyyskassan sivuilta osoitteesta www.laakarientkassa.fi.

Kuva: Pixmac

Korjaus 3.6 kello 15.20

Jutussa oli vanhaa tietoa: tietopakettia ei lähetetä enää.

Kirjoittajat
Ulla Toikkanen

Etusivulla juuri nyt

Ajassa
Hyvää kesää

Lääkärilehden uutistuotanto jää kesätauolle juhannuksena.

Tieteessä
Kotimittaus toimiva vaihtoehto verenpaineen vuorokausirekisteröinnille

Sen sijaan kajoamattomasti arvioidun sentraalisen verenkierron paineen mittaus ei näyttänyt tuovan lisähyötyä diagnosointiin.

Ajassa
Lääkekorvaukset ylittivät 1,5 miljardia euroa

Kelan maksamat lääkekorvaukset kasvoivat viime vuonna 91 miljoonaa euroa.

Ajassa
Biopankkien toimintaa yhtenäistetään

Biopankkilain uudistuksessa sovitettiin yhteen biopankkilainsäädännön ohjausryhmän tunnistamat muutostarpeet ja EU:n tietosuoja-asetuksen edellyttämät muutokset.

Ajassa
Klamydia, tippuri ja kuppa leviävät

Seksitautien määrä lisääntyi selvästi vuonna 2019.

Ajassa
Aloittaako HUS kohdunsiirrot?

HUS suunnittelee pilottitutkimuksen aloittamista ja kohdunsiirtoryhmän perustamista.