Terveydenhuolto

Santeri Seppälä valittiin Etelä-Savon johtoon

35-vuotiasta lääkäriä kehuttiin ennen vaalia karismaattiseksi johtajaksi.

Maria Nummela

Kuvakaappaus/YouTube

Etelä-Savon hyvinvointijohtajaksi on valittu Essoten terveyspalveluiden johtaja Santeri Seppälä .

– Olen äärimmäisen otettu valinnasta.

Kuopiosta lääkäriksi valmistunut Seppälä on syntynyt vuonna 1987 ja on selkeästi nuorin kärkipaikalle valittujen joukossa.

– Toivottavasti olen avaamassa tietä terveydenhuoltoon myös nuoremmille johtajille, kuten valtiojohtokin on näyttämässä.

Aluevaltuuston äänestyksessä Santeri Seppälä sai 38 ja Seppo Lokka 19 ääntä. Lisäksi Sami Sipilälle annettiin yksi ääni.

– Toivon, että minusta tulee hyvin ihmisläheinen, henkilöstöä kuunteleva ja mukaan ottava muutosjohtaja. Haluan olla helposti lähestyttävä, mikkeliläinen tuumaa.

Kipinä yleisjohtamiseen syttyi Seppälän ollessa akuuttilääketieteeseen erikoistuva lääkäri. Päivystystyössä hän näki, kuinka monet sosiaali- ja vanhustyön pulmat kulminoituvat ensiapuun.

Hyvinvointialueiden johtoon valittuja lääkäreitä yhdistää kokemus yleisjohtamisesta. Tätä Seppälä on tehnyt ikäisekseen "kohtalaisen paljon". Hänellä on kunnioitus eri alojen osaajia kohtaan.

– Jos on korkeasti koulutettuja kollegoita johdettavana, tulee olla hyvin nöyrä, asiantuntijoita kuunteleva tiimin vetäjä.

Lue myös

Etelä-Savon hyvinvointialuetta rasittaa ikääntyminen. Alueen huoltosuhde on raskas ja nuoria on yhä vähemmän. Ammattilaisten saatavuus on heikko.

– Pieni alue toimii kuitenkin ketterämmin. Olemme keskellä järviä ja loma-asutusta. Meillä on kaksi keskussairaalaa, jotka päivystävät useammalle sadalle tuhannelle lomalaiselle, Seppälä toteaa.

– Olemme paljon kokoamme suurempi, ja meillä on huomattavaa erityisosaamista esimerkiksi Vaalijalassa. Tässä on mahdollisuus lähteä taklaamaan haasteita.

Kirjoittajat

Maria Nummela

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030