Terveydenhuolto

Veli-Mikko Niemestä STM:n uusi kansliapäällikkö

Niemi on työskennellyt ministeriöissä johtotehtävissä jo parinkymmenen vuoden ajan.

Hanna Kauppinen
Sami Perttilä
Veli-Mikko Niemi on koulutukseltaan eläinlääketieteen lisensiaatti.

Osastopäällikkö, ylijohtaja Veli-Mikko Niemi on nimitetty sosiaali- ja terveysministeriön (STM) uudeksi kansliapäälliköksi. Hänen virkakautensa alkaa 15. elokuuta ja kestää viisi vuotta. Kansliapäällikön tehtävänä on johtaa, kehittää ja valvoa ministeriön ja sen hallinnonalan toimintaa.

STM:n tiedotteen mukaan kansliapäällikön virkaa haki viisi.

Lue myös

Niemi on koulutukseltaan eläinlääketieteen lisensiaatti. Hän on toiminut STM:n yhteisöt ja toimintakyky -osaston osastopäällikkönä vuodesta 2020. Aiemmin hän on työskennellyt ministeriössä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen osaston osastopäällikkönä vuosina 2014–2017. Hän on työskennellyt myös ylijohtajana ja kansainvälisten asioiden yksikön päällikkönä. Vuosina 2007–2014 Niemi toimi maa- ja metsätalousministeriössä elintarviketurvallisuusjohtajana ja apulaisosastopäällikkönä 2002–2007 sekä sitä ennen sosiaali- ja terveysministeriön, maa- ja metsätalousministeriön ja Euroopan komission asiantuntijatehtävissä.

STM:n kansliapäällikön tehtävää hoiti aiemmin Kirsi Varhila , joka siirtyi kesän alussa Satakunnan hyvinvointialuejohtajaksi.

Kirjoittaja

Hanna Kauppinen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030