Terveydenhuolto

Pohde aloittaa uudet muutosneuvottelut

Neuvotteluissa uudistetaan työtehtäviä, ketään ei irtisanota.

Minna Pihlava
Adobe/AOP

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue eli Pohde käynnistää muutosneuvottelut.

Pohde kertoi edellisten neuvottelujen, joita kutsuttiin ennen lakimuutosta yhteistoimintaneuvotteluiksi, päättymisestä alle kaksi viikkoa sitten. Niissä painopiste oli hallinnon keventämisessä.

Uusien neuvottelujen syy ovat tehtäväkuviin ja työntekopaikkoihin kaavaillut muutokset, jotka liittyvät sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman toimeenpanemiseen.

Uudistukset on määrä toteuttaa 2023–2025. Tavoitteena on vastata erityisesti vanhusten, lasten ja perheiden sekä mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden kasvavaan palvelujen tarpeeseen. 

Keskeinen tavoite on vahvistaa kotiin annettavia palveluja, jotta laitoshoidon kaltaisia raskaita palveluja voidaan myöhemmin keventää.

Neuvottelut koskevat noin 200:a henkilöä. Neuvottelujen johdosta ei tehdä irtisanomisia.

Lue myös

– Nyt alkavissa neuvotteluissa uudistetaan ennen kaikkea työtehtäviä. Uudistuminen on välttämätöntä paitsi väestön ikärakenteesta johtuen, myös siksi, että henkilöstömme ei riitä nykyisen kaltaisiin rakenteisiin. Uudistamisella tuemme myös henkilöstön työhyvinvointia ja työssä jaksamista, hyvinvointialuejohtaja Ilkka Luoma sanoo tiedotteessa.  

Järjestämissuunnitelman toimenpiteillä on tarkoitus tasapainottaa kustannustasoa pysyvästi noin 40 miljoonaa euroa.

Henkilöstöön vaikuttavista muutoksista ryhdytään neuvottelemaan yhdessä henkilöstön kanssa toukokuussa 2023. Neuvottelut jatkuvat syksyyn saakka.

Kirjoittaja

Minna Pihlava

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030