Sähköinen liiteaineisto

Lääkärilehden verkkosivuilla julkaistavaan ar­tikkelin sähköiseen versioon voidaan liittää liiteaineistoa, jota ei julkaista paperilehdessä. Liiteaineistoa voivat olla suurikokoiset taulu­kot, kuviot, kyselylomakkeet tai videot. Näihin viitataan varsinaisessa tekstissä sulkeissa: (liitetaulukko 1), (liitekuvio 1). Jos liiteaineistoon mahdollisesti liittyvät kirjallisuusviitteet eivät ole esiintyneet tekstissä, ne merkitään kunkin taulukon tms. yhteyteen kokonaan kirjoitettuina. Tekstissä esiintyneet ja sinne numeroidut viitteet merkitään liitetaulukkoonkin samalla numerolla.

Sähköisen liiteaineiston laatimista ja lähettä­mistä toimitukseen koskevat samat periaatteet kuin paperilehdessä julkaistavaa aineistoa. Videoiden teknisistä laatuvaatimuksista voi tiedustella toimituspäälliköltä (heli.mikkola@laakarilehti.fi).

Etusivulla juuri nyt

Työssä
Kun aika on – näin lopetat vastaanoton

Lääkäri ei voi lopettaa vastaanottoaan noin vaan.

Tieteessä
Lääkkeiden riskinjakosopimuksille on selvä tarve

Sairaaloiden ja lääkeyritysten sopimukset ovat yleistyneet Suomessakin.

Ajassa
Mihin yleislääkäripäivystäjää tarvitaan yöllä?

Ei pidä lähteä lääkärin ammattiin, jos ajattelee, että tehdään virkamiestyötä virka-aikana päiväsaikaan, sanoo lääkintöneuvos Timo Keistinen.

Liitossa
Laatupalkinnosta kilpailee kolme finalistia

Yksi finalisteista on Heinola, jossa on kehitetty vanhuspalveluiden lääkäritoimintaa – kuvassa ovat johtava ylilääkäri Kirsi Timonen sekä geriatrian erikoislääkärit Pirjo Peltomäki ja Markus Peltonen.

Tiedepääkirjoitus
Parkinsonin tauti – uraatistako apua?

Uraattitason nostaminen farmakologisesti voisi hidastaa sekä motoristen että kognitiivisten oireiden etenemistä, kirjoittaa Tua Annanmäki.

Ajassa
Mukana porukassa

– Johtoryhmässä on päässyt tutustumaan työyhteisöön laajemmin, kertoo erikoistuva lääkäri Joel Holmen.