Muualla julkaistun aineiston käyttö

Lainatessaan artikkeliin taulukoita, kuvia tai kuvioita muista julkaisuista on kirjoittajan hankittava sekä paperiversion että sähköisen version katta­va julkaisulupa. Myös internetistä lainattuun ai­neistoon tarvitaan lupa.

Useat tekijät ja kustantajat ovat anta­neet luvan teosten (artikkelien) tai niiden osien käyttöön opetuksessa ja opinnäytetöissä, kuten väitöskirjoissa, mutta tämä lupa ei ulotu julkaisemiseen lehdessä. Useilta kustantajilta saa uudelleenjulkaisuluvan saman tien täyttämällä verkkolomakkeen, mutta lupa voi olla maksullinen. Teosten käyttö on voitu myös erityisesti kieltää, ja tästä on merkintä verkkosivuilla.

Kirjoittajan on käsikirjoituksen yhteydessä toimitettava Lääkärilehdelle alkuperäisen tekijänoikeuksien haltijan myöntämä uudelleenjulkaisulupa (esimerkiksi liitetiedostona tai edelleen lähetettynä sähköpostiviestinä). Lainatun kuvan tai taulukon yhteyteen on kirjoitettava, kenen luvalla kuva tai taulukko uudelleenjulkaistaan ja mistä lähteestä (artikkelista) se on peräisin. Lupa ilmaistaan kustantajan vaatimalla tavalla.

Verkkosivulta ladatun kuvan laatu ei riitä laadultaan painotyöhön, vaan kuvasta täytyy saada alkuperäinen suuriresoluutioinen tiedosto.

Lisätietoja tekijänoikeuksista:

http://www.kopiosto.fi

http://www.kopiraitti.fi

http://www.kuvasto.fi

Etusivulla juuri nyt

Ajassa
Lääketieteen monitaiturit

Suomessa on yli 2 300 vähintään kahden erikoisalan lääkäriä, mutta mikä saa hankkimaan niitä jopa neljä?

Pääkirjoitus
Edelleen vahva vaikuttaja

Yhteiskunnan kiihtyvä muutosvauhti siivittää Lääkäriliiton toimintaa tänäkin vuonna, kirjoittaa puheenjohtaja Tuula Rajaniemi.

Ajassa
Ehtiikö terveyskeskuslääkäri tutkia?

Myyrmäen terveysasemalla työskentelevä Tuire Saloranta tekee myös tutkimusta.

Ajassa
Tuhkarokosta geenisaksiin – vuoden 2019 merkittäviä lääketieteellisiä havaintoja

Pyysimme joukkoa lääkäreitä nimeämään merkittävimmän lääketieteellisen havainnon vuodelta 2019.

Ajassa
Sotea valmistelevien valtionavustusten haku alkaa

Sosiaali ja terveysministeriö myöntää 190 miljoonaa euroa kuntien yhteishankkeisiin.

Ajassa
Viiden tähden koulutuspaikassa asioita ei hoideta vasemmalla kädellä

Perusturvayhtymä Karviaisen johtava ylilääkäri Mikko Purhonen vastaan­otti palkinnon Lääkäri 2020 -tapahtumassa Helsingissä.