Muualla julkaistun aineiston käyttö

Lainatessaan artikkeliin taulukoita, kuvia tai kuvioita muista julkaisuista on kirjoittajan hankittava sekä paperiversion että sähköisen version katta­va julkaisulupa. Myös internetistä lainattuun ai­neistoon tarvitaan lupa.

Useat tekijät ja kustantajat ovat anta­neet luvan teosten (artikkelien) tai niiden osien käyttöön opetuksessa ja opinnäytetöissä, kuten väitöskirjoissa, mutta tämä lupa ei ulotu julkaisemiseen lehdessä. Useilta kustantajilta saa uudelleenjulkaisuluvan saman tien täyttämällä verkkolomakkeen, mutta lupa voi olla maksullinen. Teosten käyttö on voitu myös erityisesti kieltää, ja tästä on merkintä verkkosivuilla.

Kirjoittajan on käsikirjoituksen yhteydessä toimitettava Lääkärilehdelle alkuperäisen tekijänoikeuksien haltijan myöntämä uudelleenjulkaisulupa (esimerkiksi liitetiedostona tai edelleen lähetettynä sähköpostiviestinä). Lainatun kuvan tai taulukon yhteyteen on kirjoitettava, kenen luvalla kuva tai taulukko uudelleenjulkaistaan ja mistä lähteestä (artikkelista) se on peräisin. Lupa ilmaistaan kustantajan vaatimalla tavalla.

Verkkosivulta ladatun kuvan laatu ei riitä laadultaan painotyöhön, vaan kuvasta täytyy saada alkuperäinen suuriresoluutioinen tiedosto.

Lisätietoja tekijänoikeuksista:

http://www.kopiosto.fi

http://www.kopiraitti.fi

http://www.kuvasto.fi

Etusivulla juuri nyt

Työssä
Kun aika on – näin lopetat vastaanoton

Lääkäri ei voi lopettaa vastaanottoaan noin vaan.

Tieteessä
Lääkkeiden riskinjakosopimuksille on selvä tarve

Sairaaloiden ja lääkeyritysten sopimukset ovat yleistyneet Suomessakin.

Ajassa
Mihin yleislääkäripäivystäjää tarvitaan yöllä?

Ei pidä lähteä lääkärin ammattiin, jos ajattelee, että tehdään virkamiestyötä virka-aikana päiväsaikaan, sanoo lääkintöneuvos Timo Keistinen.

Liitossa
Laatupalkinnosta kilpailee kolme finalistia

Yksi finalisteista on Heinola, jossa on kehitetty vanhuspalveluiden lääkäritoimintaa – kuvassa ovat johtava ylilääkäri Kirsi Timonen sekä geriatrian erikoislääkärit Pirjo Peltomäki ja Markus Peltonen.

Tiedepääkirjoitus
Parkinsonin tauti – uraatistako apua?

Uraattitason nostaminen farmakologisesti voisi hidastaa sekä motoristen että kognitiivisten oireiden etenemistä, kirjoittaa Tua Annanmäki.

Ajassa
Mukana porukassa

– Johtoryhmässä on päässyt tutustumaan työyhteisöön laajemmin, kertoo erikoistuva lääkäri Joel Holmen.